Mozgás és kikapcsolódás

2023.09.22. 18:17

Ingyenes biciklitúra a Mátrában

A Mátra Bikerek az Európai Mobilitási Hét alkalmából szervezik meg a szombati biciklitúrát.

Hornyák Réka

A Tekerj a zöldbe! túrasorozat keretében szeptember 23-án, szombaton ezúttal az abasári Bolt-tetőn zajló izgalmas régészeti feltárásokat tekintjük meg – olvasható a Mátra Facebook eseményében

Az ingyenes biciklis túra mátrai szakasza több településen is áthalad. Gyöngyösről indul, ahonnan Gyöngyössolymosra, Mátrafüredre, Pálosvörösmartra majd végül Abasárra érkezik a csapat. Visszafelé ugyanez az útvonal lesz érvényes. 

A túra távja körülbelül 30 kilométer, melyet aszfalton tesznek meg a biciklisek. A szintkülönbség pedig nagyjából 450 méter. 

Gyülekező szeptember 23-án, szombaton lesz a gyöngyösi Fő téren. Innen lesz az indulás reggel 9 órakor. A túra vége, tehát a visszaérkezés Gyöngyösre nagyjából délután 2 órára várható. 

A túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. Az útvonalon a KRESZ szabályai érvényesek. Sisak mindenki számára ajánlott.  

A Tekerj a zöldbe! programsorozat célja a kerékpározás népszerűsítése és a kerékpározást, mint rekreációs tevékenységet folytatók létszámának növelése. A szervezők szeretnék ezzel azokat is megszólítani, akik szeretnének, de egyedül nem mernek, nem akarnak kerékpártúrára menni. A programon való részvételhez nincs szükség kerékpáros klubtagságra. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában