Horgászat

2023.09.14. 12:00

Kifogták az aranyhalat a Tiszából

Ha nem is a három kívánságot teljesítő halat fogtak a Tiszából, hanem azt, amelyik 44 ezer 500 forintot érő területi jegyet biztosít 2024-re a kifogó horgásznak.

Molnár Helga

44 ezer forintot érő halat fogtak a Tiszából

Forrás: Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége/Facebook

A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) június közepén két ütemben 13 darab területi jegyet érő halat telepített. Amennyiben a jelölt halat kifogó horgász megküldi KTVHESZ-nek a haljel számát, a kifogás helyét, fényképet a halról, valamint horgászregisztrációs számát, a kifogáskor érvényes területi engedélyét 2024-re díjmentesen kapja meg – írja a Pecaverzum.

A korábbiakban ilyenre kétszer volt példa, szeptember 12-én, kedden azonban újabb egész éves ingyenes pecát biztosító pontyot tereltek szákba – tájékoztatott a KTVHESZ.

Azt írták, Kovács Zoltán Tiszapüspökinél, a 348 folyamkilométer térségében fogta a 6,7 kilogrammos és 63 centiméteres jelölt pikkelyest, amelyet június 19-én Szolnokon, a 336 folyamkilométer környékén engedték szabadon.

A horgász számára a fogás 44 ezer 500 forintot érő területi jegyet is eredményezett a sikerélményen túlmenően. A halat mérlegelés után visszaengedték a Tiszába. Hogy ezek után kértek-e még valamit a haltól, arról nem érkezett jelentés. Azt viszont biztos, hogy a KTVHESZ által kezelt vizekben még 10 hasonló bónuszponty úszkál, amelyek éves területi jegyet érnek a jövő esztendőre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában