Városrendészet

2023.09.04. 14:20

Lekapcsolták a szökött foglyot a gyöngyösi városrendészek

A körözött egyént a szabadidős rendőr-városrendész páros csípte nyakon.

Szabó István

A gyöngyösi vasútállomáson ért véget a fogolyszökés

Forrás: Városrendészet Göngyös/Facebook

Szombat délután elfogta a szabadidős szolgálat városrendész-rendőr párosa azt a férfit, akit már több, mint egy hónapja köröztek fogolyszökés miatt, tájékoztatta portálunkat Ferenczy Dániel, a gyöngyösi városrendészet igazgatója. 

– Az egyenruhások egy nőt és egy férfit igazoltattak a vasútnál. Ekkor derült ki, hogy a 23 éves férfit már egy jó ideje keresték, így előállításra került – részletezte Ferenczy Dániel.

Mint arról korábban is beszámoltunk, Gyöngyösön júniusban közbiztonsági akcióterv lépett életbe a rendőrség, a városrendészet és a polgárőrség részvételével. Ennek okáról Hiesz György polgármester korábban elmondta, hogy a városban megjelentek többnyire nem is gyöngyösi, sőt más megyéből érkezett erőszakosan vagy kevésbé erőszakosan kéregetők, legtöbb esetben vélhetően droghasználók. Ezek az egyének sok problémát okoztak részben a nagyáruházak környékén, részben nagyforgalmú helyeken, mint például a autóbusz-pályaudvar, a vasútállomás. Az akcióterv egyik eleme az, hogy július elsejétől közös járőrözésben alkalmaznak szabadidős rendőröket, illetve városrendészeket. Ferenczy Dániel kiemelte, hogy a rendőrséggel új alapokra helyezett együttműködésük fókuszában a gyöngyösi közterületeken megjelenő közösségellenes magatartásformák, csavargók, illetve átutazó bűnözők kiszorítása áll. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában