Hegyi oroszlán

2023.09.29. 09:15

Már látogatható a gyöngyösi pumakölyök

Túlesett a vizsgálatokon, és már követheti anyját a kifutóra.

Heol.hu

A kis puma már követheti anyját a kifutóra

Forrás: Gyöngyösi Állatkert/Facebook

- Angol nyelvterületen a pumát (Puma concolor) vagy 30 különböző névvel illetik (például hegyi oroszlánnak is nevezik) és igen, nőstényünk Bella újra kölyköt nevel!‼️ - adta hírül közösségi oldalán a Gyöngyösi Állatkert.

- Kis állatkertünk tavalyi egyik - ha nem a  legnagyobb - öröme volt, hogy elmondhattuk magunkról, az országban több mint 20 év kihagyás után nálunk született először pumakölyök. Most egy pici hímet nevel mamája féltő gondossággal. Az idén július 26-án született kölyök már kellően erős, túlesett az első állatorvosi szemrevételezésen, így engedjük, hogy kövesse a nőstényt a szabadba. Fokozatosan fedezi fel maga körül a környezetet ezért néha még félénk és szorosan követi mamáját, ám ahogy telik az idő, egyre bátrabb lesz - írják.

- Látogatóink a kis pumát és Bellát a délelőtti időszakban láthatják a a puma kifutóban 9 és 12 óra között. Délután a hím Baku látható ugyanott. Reméljük kellő kedvet csináltunk az egyébként is kellemes ősz idei látogatáshoz! Várunk mindenkit szeretettel! - fogalmaztak a bejegyzésben.

Ha esetleg nem volt egyértelmű: Szombaton ÉjszakáZoo! - tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában