Idősek Világnapja

2023.09.27. 16:00

Megható beszédek és színes programok az Idősek Világnapján Egerben

Az Idősek Világnapja alkalmából Egerben is tartottak ünnepséget. A közel hatszáz résztvevő ismerősök között, jó hangulatban és összetartó közösségben ünnepelhetett.

Hornyák Réka

Jó kedvben telt az Idősek Világnapja a résztvevők számára.

Forrás: Hornyák Réka/Heves Megyei Hírlap

Az Idősek Világnapja alkalmából Egerben szervezett a szépkorúaknak ünnepséget a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége. Az alkalomra előzetesen több mint hatszáz résztvevő regisztrált. A programot köszöntőbeszédek, díj- és oklevélátadók, valamint kulturális műsorok színesítették. 

A rendezvényt a Kemény Ferenc Sportcsarnokban tartották szerdán délelőtt tíz órától. Köszöntőbeszédet mondott Farkas Attila, a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségének elnöke.

– Száguldva vágtat, rohan az idő, sorra váltják egymást a hetek, minden nyár gyorsabb, mint az előző, az időnek nem mondhatsz állj meg-et. És ahogy az idő halad, vannak visszatérő pillanatok és események. Már hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal összejövünk, hogy kifejezzük hálánkat, tiszteletünket, megbecsülésünket és szeretetünket azok iránt, akik hosszú, munkában töltött évek után köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket. Az idősek napja rólunk, idősekről szól, a tiszteletről és a szeretetről – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte Farkas Attila az időseket. 

Köszönetet mondott minden szépkorú embernek a munkájáért és kitartásáért. Kiemelte, hogy minden idős ember hasznos tagja a társadalomnak és jelenlétükkel, tapasztalataikkal, bölcs gondolkodásukkal segítik a szeretteiket. A nyugdíjas csoportok közössége elfogadó, boldog és élettel teli, melyből minden nap erőt meríthet a többi generáció.

– Sokan mondják az idősek közül, hogy már megették a kenyerük javát, én azt mondom, megtettük, amit várt tőlünk a nemzet, a család – zárta le beszédét a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségének elnöke.

Mindenki figyelemmel követte az esemény műsorát.
Mindenki figyelemmel követte az esemény műsorát.
Forrás: Hornyák Réka/Heves Megyei Hírlap

A köszöntést Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere folytatta. Elmondta, hogy az idősek napja nem csupán egy esemény és nem csupán egy nap, hanem az életnek az ünnepe. 

– Ezt az országot, ezt a megyét, ezt a várost önök és generációik tagjai építették, alakították, formálták. Az én és az utánam jövő generáció önöknek köszönhetjük neveltetésünket és mindazt, amivé lettünk vagy amivé leszünk. Ezért nem lehetünk elég hálásak. A köszönet, a tisztelet és a szeretet az év 365 napjában megilleti önöket – fejezte ki a mai nap fontosságát Mirkóczki Ádám beszédében. 

Elmondta, hogy Eger polgármestereként rendkívül büszke a környékbeli nyugdíjas társadalomra, amiért aktívan, boldogan alkotnak közösséget. Az ő részvételük a város életében pozitív és motiváló hatással van a fiatalabb generációkra. Az összetartásuk példátlan. Mirkóczki Ádám fontosnak tartja a nyugdíjasok támogatását és segítését, mind családi, mind társadalmi szinten. 

– A város nevében köszönöm önöknek mindazt, amit eddig tettek és mindazt, amit még tenni fognak. Kívánok további sok egészséget, a jó isten áldását és ezzel együtt azt is, hogy a többi generáció is olyan szerencsés legyen, mint önök – fejezte ki köszönetét és zárta le beszédét Eger polgármestere. 

Az Idősek Világnapján beszédet mondott Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám is.
Az Idősek Világnapján beszédet mondott Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám is. 
Forrás: Hornyák Réka/Heves Megyei Hírlap

Az eseményen jelen volt és megszólalt továbbá Meskó László, a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségének elnöke, Kissné Jancsó Tünde, a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségének titkára, valamint Szabó József főtisztelendő atya is. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke idén személyesen nem tudott részt venni az eseményen, ezért videóüzenetben köszöntötte a résztvevőket. 

Virágot és emlékoklevelet kapott egy hatvanadik házassági évfordulós és hat ötvenedik évfordulós pár. Az eseményen ezután több díjat és elismerést is kiosztottak a nyugdíjasok között. Az Idősbarát Polgármester díjat idén Víg Zoltán, lőrinci polgármestere vehette át gondosan végzett és az idősöket támogató munkájáért. A Nyugdíjas Közösségi díjat pedig Petes Imréné, az Egyesület Abasárért - Aba Sámuel egyesület elnöke vehette át.

Az ötven és hatvan éves házassági évfordulós köszöntöttek.
Az ötven és hatvan éves házassági évfordulós köszöntöttek. 
Forrás: Hornyák Réka/Heves Megyei Hírlap

A hivatalos megnyitó után pedig kulturális program vette kezdetét. Versmondással, énekkórussal, tánc fellépéssel és élőzenével is meglepték a közönséget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában