Változás

2023.09.28. 19:06

Minisztériumi főosztályvezető lett, ezért lemondott a lőrinci képviselő

Bera Péter lőrinci önkormányzati képviselőt a minisztériumi főosztályvezetővé nevezték ki, ezért lemondott helyi mandátumáról. Mindemellett a testület mérsékelte az urnafalba temetkezés költségeit.

Tari Ottó

Bera Péter összeférhetetlenség miatt nem tudja kitölteni a ciklus végéig tartó mandátumát

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Lőrinciben csütörtökön délután a számos napirendi pont ellenére túl sok izgalmat nem tartogatott a képviselő-testület soros tanácskozása, lévén, hogy javarészt kötelező feladatokról döntött a városvezetés. A legérdekesebb mozzanat már az ülés elején megtörtént: Bera Péter, aki a legutóbbi helyhatósági választáson, 2019-ben jutott be a magisztrátusra, most lemondott mandátumáról. A közelmúltban ugyanis az Energiaügyi Minisztérium Fenntarthatósági és Körforgásos Technológiai Főosztályának a vezetőjévé nevezték ki, ami összeférhetetlen önkormányzati képviselői mandátumával, ezért az utóbbit visszaadta. Miután elköszönt képviselő-társaitól, Víg Zoltán polgármester további sikereket kívánt új munkájához.

A képviselő-testület a továbbiakban döntött arról is, hogy újabb parkolókat terveztetnek Selypre és a Mátravidéki Erőműhöz, majd arról is határoztak, hogy csökkentik a temetői új urnasírok árát. Április végén állították fel a temető bejáratához közel az új urnafalat, amiben – ha a két-, illetve háromhelyes kazetták mindegyike kihasznált – csaknem kilencven elhunyt fér el. Kialakították továbbá a helyet a bővítésre, valamint a megvilágításra is, a fedőlapokon pedig lehetőség nyílik feszület és az elhunyt fényképének a kihelyezésére is. Amikor azonban a helyiek megtudták a szolgáltatás árát, felháborodtak, ugyanis a negyvenszer 40 centiméteres 200 ezer, a szokásosnál kisebb urnahelyes kazettáért 300 ezer, a hatvanszor 40 centis, három urnát befogadó fakkért pedig 350 ezer forintot kellett (volna) leróni. Az eltelt időben egyetlen helybeli sem élt a lehetőséggel, ezért most a testület 100-100 ezer forinttal mérsékelte az árakat: mostantól a kisebbik urnafülke 200, míg a nagyobbik 250 ezer forintba kerül. A megváltásért az előbbi esetében egymillió, az utóbbinál egymillió 250 ezer forintot kell fizetni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában