Elhagyott kápolna

2023.09.23. 11:50

Országos hírű lett a Nagy-Eged hegyi feltárás

Az Országos Széchenyi Könyvtárban rendezett konferencián tartott előadást Turay Zoltán helyismereti könyvtáros.

Fekete-Vadászi Erika

Nemcsak a gyerekeknek szervezett helyismereti táborban, hanem az Országos Széchenyi Könyvtár konferenciáján is foglalkoztak a Nagy Eged-hegyi ásatással

Forrás: Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár/Facebook

Úgy tűnik, országos híre ment, hogy Egerben, a Nagy-Eged hegyen közösségi összefogással sikerült megtalálni és elindítani a feltehetően 250 éve elhagyott Szent Kereszt-kápolnának a feltárását, számolt be róla közösségi oldalán a Bródy Sándor Könyvtár

Kollégájuk, Turay Zoltán helyismereti könyvtáros a kutatásban, a hely beazonosításában, és ezen eredmények könyvtári hasznosításban is részt vállalt amellett, hogy önkéntesként is segítette a munkát.

– Ezen folyamatokról, valamint a megszerzett ismeretek átadásáról tartott előadást Turay Zoltán az érdeklődő könyvtárosoknak az Országos Széchenyi Könyvtárban rendezett "Közösségi tudomány a könyvtárakban" elnevezésű minikonferencián. Mindezen ismereteket az elmúlt években igyekeztünk beépíteni a gyerekeknek szervezett nyári helyismereti táborunk tematikájába is. Ennek megkoronázása volt, hogy a gyerekek, a szülőkkel és az érdeklődőkkel közösen idén áprilisban - még közvetlenül a tervásatás megkezdése előtt - szakvezetett túrán láthatták a helyszínt, ahol a fotók is készültek – számoltak be róla. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában