Horgászat

2023.09.04. 18:30

Rendbe teszik a horgászhelyeket a Tisza-tónál

A régi horgászhelyeket ismét használhatóvá teszik, sőt újakat is létrehoznak.

Molnár Helga

Kisköre és Sarud térségében tartottak területbejárást

Forrás: Tisza-tavi Sporthorgász/

A Tisza-tavi Sporthorgász Kft. és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) munkatársai közös területbejárást tartottak Kisköre és Sarud térségében a napokban – írja a Tisza-tavi sporthorgász Kft. honlapján.

Még az év elején kezdődtek azok a partvédelmi munkálatok, melyek során a Kötivizig kőszórással igyekszik megvédeni, illetve újjáépíteni az elhabolásnak leginkább kitett Heves vármegyei partszakaszokat.

Az erodált részeken a kövezés az eredeti partél mentén történt, így számos horgászhelyen a gát előtere és a kőláb között olyan kizáródott, vízzel telt kopolyák keletkeztek, amelyek megnehezítik vagy kényelmetlenné teszik a horgászatot.

Jó hír, hogy ezeket a gödröket, a mederből kitermelt iszappal még az év végéig feltöltik. Az iszap megszilárdulása után a karbantartó csapat végzi el azt a befejező munkát, mely során nemcsak a régi helyek válnak ismét jól használhatóvá, de újabb horgászhelyek is születnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában