Azta!

2023.09.05. 15:04

Tarolnak az e-rollerek Egerben, észbontó, hányszor bérlik naponta

A közösségi kerékpáros rendszer is népszerű, de az elektromos rollerek meghódították a várost az önkormányzat tájékoztatása szerint.

Szabadi Martina Laura

Napról-napra egyre több a rollerbérlés

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Manapság, a modern nagyvárosokban a közlekedés sok kényelmetlenséget okoz az utakon, hívta fel a figyelmet az egri önkormányzat. Portálunk ugyanis arról érdeklődött, hogy mennyien használják a közelmúltban bevezetett alternatív közlekedési lehetőségeket Egerben.

– Ha autóval közlekedünk, dugóban kell ülnünk, a tömegközlekedést használva pedig folyamatos kompromisszumokra kényszerülünk. Mindezek megoldására a közösségi közlekedésben egyre nagyobb teret nyernek a mikromobilitás irányába mutató lehetőségek. A város vezetése elkötelezett a környezetvédelem mellett, ennek egyik lépéseként az idei évben a közösségi közlekedés két új formáját, az elektromos roller, valamint a közösségi kerékpár, mint alternatív, környezetkímélő közlekedési eszköz használatának lehetőségét biztosította mind a lakosság, mind pedig a városba látogatók számára azzal a céllal, hogy az eszközöket minél több felhasználó használja a mindennapjaihoz, ezáltal is csökkentve a város levegőjének szennyezettségét, a dugókat és nem utolsó sorban népszerűsítse a belvárosi utazásokhoz könnyen használható hatékony és környezetbarát alternatívát – közölte az önkormányzat.

Tájékoztatásuk szerint a rendelkezésre álló statisztika alapján az áprilisban átadott közösségi kerékpáros rendszer ugyan népszerű, de az elektromos rollerek meghódították a várost. Augusztus 15-ig összesen 161 kerékpár-bérlést jegyeztek, a szolgáltatást legtöbben napijegy vásárlásával vették igénybe: 119 napijegy fogyott, de 3 napos jegyet, heti jegyet, valamint havi és féléves bérletet is vásároltak.

– A július közepi indulás óta nagy sebességgel emelkedik az elektromos eszközök használóinak száma, míg az indulás hónapjában a feloldások alapján 7779-en pattantak a kétkerekűre, addig ez a szám augusztus 1-től 31-ig 12 ezer 843-ra ugrott, ami már napi 4-500 bérlést jelentett. A felhasználók az indulás óta 21 ezer 715 utat, összesen 56 ezer 540 kilométert tettek meg közösségi rollerrel Eger útjain. Bízunk benne, hogy a jövőben a két közlekedési eszköz még inkább a város életének szerves részévé válik – fogalmazott az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában