Fenntarthatóság

2023.09.17. 18:01

Újabb előrelépés az egri egyetem környezettudatos működésében

Az egri egyetemen is megalakult a Fenntarthatósági Munkacsoport.

Hornyák Réka

Az egyetemi Fenntarthatósági munkacsoport célja azon szervezetek együttműködésének ösztönzése, melyek fenntarthatósággal tevékenykednek. A szeptember ötödikei alakuló ülést követően jött létre az új munkacsoport, közölte honlapján az egyetem. 

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem elkötelezett a fenntartható fejlődés iránt. Még 2022. szeptemberében csatlakozott a Magyar Egyetemek Fenntarthatósági Platformjához. Az egyesület fő célja a jó gyakorlatok egymás közötti megosztása, a közös akciók szervezése, valamint a szorosabb együttműködés kialakítása a fenntarthatósági célokat szolgáló fejlesztések érdekében. 

Az egri egyetem idén megméretteti magát a UI GreenMetric nemzetközi rangsoron is, melynek célkitűzése, hogy felmérje az egyetemek fenntarthatósági erőfeszítéseit. 

A munkacsoport főküldetésén túl elősegíti az egységes kommunikációt a fenntarthatósági tevékenységek vonatkozásában, azonosítja a fenntarthatósággal kapcsolatos kihívásokat, valamint megoldási terveket és javaslatokat dolgoz ki. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában