Lekapták

2023.09.10. 15:10

Újra láttak medvét a Bükkben, felvétel készült a „láthatatlan turistáról” + videó

Úgy tűnik, boldogan túráznak a medvék a Bükkben.

Szabadi Martina Laura

A Bükk „láthatatlan turistája”, mindenki kedvenc medvéje továbbra is sikerrel barangol az erdő rejtett zugaiban – írta a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület Facebook bejegyzéséhez, melyben a Bükkben élő medvéről készült új kameracsapdás felvételeket mutatták meg. A kutatócsoport hozzászólása szerint a képeket 24. kamera rögzítette a Nyugat-Bükkben.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, nemrégiben túrázók találkoztak a vadkamera felvételen szereplő európai barna medvével. Gallért a Bükk-fennsíkon látták és az esetet rögtön bejelentették a Bükki Nemzeti Parknak.

Korábban beszámoltunk arról is, videó készült arról, hogy egy barnamedve kószál a Bükkben. Szilvásváradon pedig túrázók láttak medvemancs nyomokat. A szakemberek szerint egyre több példány szökhetett át Magyarországra Szlovákiából, mert ott nem találnak elég élelmet.

Korábban a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság egy kisfilmet is megosztott a Nyugat-Bükk gazdag élővilágáról. Egy 2020-as hírben már medvék nyomairól is volt szó, tehát a barna bundás látogató jó ideje békében élhet már mellettünk.

 

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában