Jegyzet

2023.09.02. 08:00

Várólista

A magánrendelések, klinikák száma végtelen.

Barta Katalin

Őszinte örömmel olvastam, hogy a hatvani kórházban kezdik élesben tesztelni az új országos elektronikus járóbeteg-időpontfoglalási rendszert. A cél a folyamatok gördülékenyebbé tétele, illetve jelentősen csökkenteni a várakozási időket a járóbeteg-ellátásban. 

Tény, hogy van mit csökkenteni. Jómagam a napokban kaptam beutalót egy érbetegvizsgálatra. Amikor időpontot kértem a területileg illetékes intézményben, a recepciós hölgy közölte, hogy az idén erre már nem lesz lehetőségem, mert december végéig minden időpont betelt, jövőre próbálkozzak. Ilyenkor az ember udvariasan megköszöni a tájékoztatást, majd böngészni kezd a neten, hogy mi módon tudná szerét ejteni hasonló vizsgálatnak. 

A lehetőségek tárháza nyitott. A magánrendelések, klinikák száma végtelen. Információs oldalaik korrektek, mindent feltüntetnek a betegségről, a gyógyulás lehetőségeiről, s ezeknek az árairól is. 

Az orvosi konzultáció, a műszeres vizsgálat alaphangon 30-40 ezer forint. A szóba jöhető korszerű kezelések közül a legegyszerűbb is alkalmanként 50 ezer. Ha lézeres műtétről lenne szó, már 440 ezer forintért elvégzik. Ha minderre pénzed is van, várakozni sem kell túl sokat. Egyszerűen, gyorsan tudsz időpontot foglalni bárhova telefonon, interneten. 

Ez megnyugtató azoknak, akiknek nem gond félmilliót előrántani erre a célra. De mi van azokkal, akiknek ez nem megy? Egyelőre marad a várakozás nyomasztó valósága. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában