Idősek Világnapja

2023.10.06. 11:25

93 és 96 éveseket is köszöntöttek Verpeléten

Együtt, jó hangulatban tölthették el az idősek a világnapi délutánt Verpeléten.

Hornyák Réka

Farkas Sándor, Verpelét polgármestere köszöntötte az időseket.

Forrás: Hornyák Réka/Heves Megyei Hírlap

Kulturális műsorral, vacsorával és sok szeretettel várták a szépkorúakat az Idősek Világnapja alkalmából Verpeléten. A Petőfi Sándor Közösségi Ház és Könyvtárban hétfőn délután ünnepelték a legidősebb generációt. Az eseményt Verpelét Város Önkormányzata és a közösségi ház szervezte. Jelen volt a önkormányzati képviselet és a település polgármestere is. 

– Az Idősek Napja nem csak egynapos ünnep. Nagyon sokat kapott az én és az utánam lévő generáció önöktől, sok mindent kell visszaadnunk. A mi felelősségünk és feladatunk az, hogy gondtalan, nyugalmas és boldog időskort biztosítsunk a minket nevelő generációknak. Ebből a munkából pedig a város önkormányzata is kiveszi a szerepét, ha nem hozzátartozóként, akkor figyelmes segítőként. Kívánom, hogy továbbra is erőben, egészségben és a szeretteik körében éljenek – hangzott el Farkas Sándor, Verpelét polgármestere beszédében. 

Az alkalomból köszöntötték a település legidősebb lakóit is, a 96 éves Juhász Mihályné Alakszai Margitot és a 93 éves Matirkó Zoltánt. 

Nagy sikere volt a kulturális műsornak.
Nagy sikere volt a kulturális műsornak. 
Forrás: Hornyák Réka/Heves Megyei Hírlap

A rendezvénynek már több tíz éve a Petőfi Sándor Közösségi Ház ad helyet, ez idén sem volt másképp. 

– Az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy szeretni és tisztelni kell az idősöket. Mindent nekik köszönhetünk, így próbálunk minél többet és jobbat visszaadni. Minden évben színvonalas műsorral és házias vacsorával készülünk, emellett pedig mindig jut idő sok beszélgetésre és elmaradt találkozók bepótolására is – mondta el portálunknak Prokai Laura, a közösségi ház vezetője. 

A köszöntőbeszédek után a Pesti Zenés Színpad lépett fel, este pedig vacsorát és süteményt szolgáltak fel a résztvevőknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában