Nemzeti Parki Termék

2023.10.10. 12:20

A Bükki Nemzeti Park idén is adományoz védjegyet

A pályázatra november hatodikáig várja a jelentkezéseket a nemzeti park igazgatósága.

Hornyák Réka

Apostol Nikolett házi készítésű szörpjei tavaly kerültek fel a védjegyes listára

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Bükki Nemzeti Park idén is adományoz védjegyet jellegzetes, helyi előállítású termékeknek, szolgáltatásoknak – tájékoztatta közönségét a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a Facebook-oldalán. 

Ismét lehet pályázni a nemzeti park által indított védjegy adományozásra. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, természetvédelmi oltalom alatt álló területén termelt, készített és előállított, termékeket és szolgáltatásokat várják. A pályázat kikötése, hogy a termékek előállítása és a szolgáltatások kivitelezése a természet védelmével összhangban történjen. 

A pályázatra élelmiszereket, kézműves termékeket, ökoturisztikai és falusi szálláshelyeket lehet benevezni. 

A védjegy célja a természettel harmonikus gazdálkodás és termék-előállítás ösztönzése, a helyi értékek közvetítése és bemutatása. Továbbá fontos a helyi készítésű élelmiszerek fogyasztási kultúrájának emelése és a helyi termékek piacra jutásának elősegítése.  

A védjegy megszerzéséhez védjegyhasználati kérelmet kell benyújtani, melyet a Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottság bírál el. Szolgáltatások esetén a bírálati időszakon belül, a tevékenység helyszínén kell bemutatni a szolgáltatást. 

Tavaly Apostol Nikolett házi készítésű szirupok, szörpök és szószok kategóriában pályázott, és került fel a védjegyesek listájára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában