Világnap

2023.10.04. 21:20

Idős embereket köszöntöttek Egerben

Az Idősek Világnapja alkalmából idén is rendezett városi ünnepséget Eger önkormányzata.

Hornyák Réka

Tuza Tamás, trombitaművész és Gonda László zongorista, előadóművész, az Egri Zenészek Egyesületének elnöke

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A városháza dísztermében köszöntőbeszédekkel, verssel és kulturális műsorral üdvözölték a résztvevőket, szerdán délután. Világszinten 1991 óta rendezik meg minden évben az Idősek Világnapját, hogy felhívják a figyelmet az irántuk való tiszteletre, figyelmességre és szeretetre. 

Az időseket verssel köszöntötte Farkas Attila, a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségének elnöke és beszédet mondott Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

– Amikor idős emberrel találkozom, akkor a szó legnemesebb értelmében irigykedem. Irigykedem azért, mert önök már látták, tapasztalták és egészségben megélték a legnehezebb és a legszebb éveket, amikor a saját gyermekeik, esetleg unokáik megházasodtak és családot alapítottak. Ebben a rideg világban önök tudják megtanítani a fiataloknak, hogy milyen az igazi szeretet és mennyire fontos a család. Azt kívánom, hogy az én generációm is olyan szerencsés legyen, mint önök – hangzottak el a megható gondolatok Eger polgármesterének beszédében. 

A beszédek után zenés kultúrműsort adott Németh Anna a Zenthe Ferenc Színház tagja, Gonda László, zongoraművész és Tuza Tamás, trombitaművész. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában