Pedagógia

2023.10.07. 10:30

Benedek Elek születésnapját ünnepelték Pétervásárán

Pétervásárán a szabadidős munkaközösség szervezésében a magyar népmese napja alkalmából, amely egyben Benedek Elek születésnapja, vetélkedőre invitálták az alsó tagozatos gyerekeket.

Barta Katalin

Kreatívan ünnepelték a nagy mesemondót.

Forrás: Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola/Facebook

 Az alkalomhoz illően a diákok mesebeli három próbán vehettek részt, ahol különböző kihívással kellett szembenézniük. Jó hangulatú csoportmunkában dolgozva puzzle darabkákból rakták össze a mese szereplőit a királyt, és a királylányt, a Hamupipőke játékon keresztül a jó, és a rossz szereplőket külön-külön kellett válogatniuk, majd egy-egy tálkába helyezni azokat. A szereplőket szimbolizálta a bab, és a lencse.

A harmadik állomáson két feladat közül választhattak a gyerekek. Képzeletbeli tornyot építettek, s kiszínezhették a király, és a királylány bábokat. Fegyelmezett munka, gyors tempó, precizitás, és az élénk fantázia jellemezte a tanulók attitűdjét. 

A népmese napjának zárásaként megnézték a nagy mesemondó egyik művét, A csillagszemű juhász című népmesét, majd emléklapot vehettek át a vetélkedőn részt vevő osztályok. A szervezésért, a sikeres programért Tóthné Zay Andrea és Halmosi Dorisz tanárnőknek jár a köszönet. 

  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában