Árverés

2023.10.26. 08:50

Drágábban keltek el a lipicai csikók

A hétvégén tartották a 24. lipicai lóárverést Szilvásváradon, napokon belül kezdődik az online aukció is.

Tóth Balázs

A hetvenedik évfordulóját ünneplő Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad a hétvégén tartotta hagyományos lipicai lóárverését. Mint Cseri Dávid, a ménesgazdaság igazgatója lemondta, ez volt a 24. alkalom, ezzel az egyik legrégebbi lóárverés Magyarországon. Voltak magyar licitálók, de érkeztek Németországból, Belgiumból és az Amerikai Egyesült Államokból is vásárlók. A meghirdetett 21 ló jó része új gazdára talált.

- Nőttek az elmúlt évekhez képest az árak, idén nem volt olyan csikó, amelyet egymillió forintnál alacsonyabb áron értékesítettünk volna – mondta a ménesigazgató. A meghirdetett, de el nem kelt lovakat egyébként még ezután is meg lehet vásárolni a szokásos módon.

A napokban online lóárverést is tartanak, várhatóan hét csikót adnak el ilyen formában, itt még több külföldi vevőre számítanak.

Az eseményen egyébként sokan voltak, vasárnap a közönség kíváncsi volt a lovas bemutatóra. Szombaton a Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülete két egykori tagtársa emlékére emléktáblát avatott a fedeles lovardában, így is őrizve Böröcz József és Terenyi István nevét, tevékenységét az utókornak.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Für Henrik/Békés Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában