Képviselet

2023.10.27. 16:30

Emléktáblát kapott az új hatvani díszpolgár

Hatvanban a gyermekétkeztetési térítési díjtámogatásról döntött a képviselő-testület, így 25 százalékos kedvezményre pályázhatnak azok az általános iskolást nevelő családok, amelyeknek gondot jelent az étkezési térítési díj kifizetése.

Tari Ottó

A legutóbbi testületi ülésen elhelyezték dr. Köles József névtábláját is

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Hatvanban ünnepélyes pillanatokkal kezdődött a képviselő-testület soros tanácskozása: a város idén megválasztott díszpolgárának, dr. Köles Józsefnek a névtábláját Horváth Richárd polgármester helyezte el azon a tablón, amit a kitüntető cím alapításakor e célból szereltek fel a díszterem falára. Mint arról beszámoltunk, az Albert Schweitzer Kórház nyugalmazott, de a mai napig aktív főorvosa a szeptemberben vehette át a legrangosabb elismerést.

A napirendi pontok között a település vezetése egyebek közt határozott tizennégy újszülött életkezdési támogatásáról, s újabb szociális támogatásról is döntöttek. Így 25 százalékos kedvezményt ajánlanak azoknak az általános iskolás korú gyermekeknek, akiknek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 105.450 forintot, egyedülálló esetén pedig a 119.700 forintot.

Horváth Richárd a döntést azzal indokolta, miszerint így szeretnének segíteni azokon, akik számára gondot jelent az étkezési térítési díj kifizetése, de nem tudják igénybe venni a törvény szerint meghatározott ingyenes lehetőséget. Hangsúlyozta, hogy folyamatosan újabb és újabb támogatási formákat vezetnek be, mert – szavai szerint – olyan világban élünk, amihez folyamatosan alkalmazkodni kell, s a hatvaniak a nehéz helyzetekben is támogatják egymást. Aláhúzta, hogy a mostani immár a hatodik olyan támogatási forma, amellyel az önkormányzat segíti a helyieket: a most elfogadott rendelkezés mellett továbbra is igényelhető a lakásrezsi, az életkezdési „babakötvény”, a nyugdíjasok és első osztályos diákok, valamint az első lakáshoz jutók támogatása is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában