Bemutató

2023.10.12. 16:55

Erdélyben kirándultak az egriek, megfilmesítették élményeiket + videó

Augusztus 43 egri vehetett részt egy erdélyi kiránduláson az Egri Végvár Polgári Körök Egyesületének szervezésében. Az öt napos utazásról készült egy film, Rendületlenül...! címmel, melynek előzetesét csütörtökön mutatták be a Polgárok Házában.

Fekete-Vadászi Erika

Rácz Kristóf László és Csákvári Antal a Rendületlenül...! című filmről beszéltek

Forrás: Fekete-Vadászi Erika/Heves Megyei Hírlap

Csákvári Antal, az Egri Végvár Polgári Körök Egyesületének elnöke portálunknak elmesélte, hogyan sikerült az erdélyi kirándulás, és miért döntöttek úgy, hogy filmet készítenek belőle. 

– Augusztusban újra meglátogathattuk zetelakai barátainkat, akikkel az egyesületünk 2006 óta van kapcsolatban.  Ismét nagy szeretettel fogadtak minket, csodálatos napokat töltöttünk el ott, fantasztikus műsorral készültek számunkra. Gyimesbükkre is elutaztunk, ott a programok között szerepelt, hogy a gyimesi csángók zenéltek, táncoltak nekünk, s minket is megtanítottak néhány lépésre. Pusztinát és Moldvát is útba ejtettük. Felejthetetlen élményekben volt részünk az öt nap alatt – részletezte. 

Az utazáson végig készültek felvételek, s úgy gondolták, nem csak azoknak kellene látnia ezt, akik ott voltak, hanem a nagyközönség számára is érdekes lehetne. Szerették volna megosztani másokkal is az élményeiket, ezért jött létre a Rendületlenül...! című film. Bíznak benne, hogy így még többeknek kedve lesz elutazni ezekre a vidékekre. 

Rácz Kristóf László, az Egri Lokálpatrióta Egylet tagja, a film operatőre és rendezője a Heollal megosztotta, igyekezett minden pillanatot megörökíteni az erdélyi utazáson. 

– A résztvevők szemszögéből próbáltam megmutatni, milyen csodálatos élményekben volt részünk. Bár a film sok mindent visszaad, úgy gondolom, érdemes személyesen is ellátogatni ezekre a településekre, hogy megtapasztalhassák, milyen nagy szeretettel fogadják a vendégeket a kint élő magyarok – jegyezte meg a rendező, operatőr. 

Az útifilm premiere október 13-án 18 órakor lesz az rkagriensis youtube csatornán

A film előzetese megtekinthető:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában