Jegyzet

2023.10.24. 08:00

Gyógyulás

Hornyák Réka

Ilyenkor ősszel a hirtelen hidegek miatt mindig elkap egy megfázás. Szerencsére általában ekkor az egyszer vagyok megfázva az évben, szóval kibírható a helyzet, de mindig teszek azért, hogy minél hamarabb jobban legyek. Alapvetően is odafigyelek az egészségemre, igyekszem kiegyensúlyozottan étkezni, szedek vitamint, mindig az időnek megfelelően öltözök fel, és a rendszeres mozgásra, aktivitásra is odafigyelek. Ennek ellenére mindig megtalál egy nátha. 

Ilyenkor nincs mit tenni, pihenni és odafigyelni kell. A pluszvitaminok, zöldségek és gyümölcsök mellett nekem minden esetben a teák, a gyógyteák segítenek. Nagyon szeretem a teát, hideg időkben naponta többször is iszok egy-egy bögrével. Kisebb koromban csak akkor szerettem, ha be volt ízesítve, cukorral, citromlével, most már viszont egyenesen imádom csak simán, üresen is. Egy bögre forró tea jobb kedvre deríti az embert, felmelegít, feltölt és tisztít. A legjobb pedig az, hogy egy pár éve házi gyógynövényteát tudok inni, mert édesanyám kertjében van citromfű, menta, kamilla és még sok más gyógynövény, amiket szokott szárítani. A mostani megfázásomból is az ő teája gyógyított ki. Egy nagy adag menta-citromfű-gyömbér tea és másnap reggelre fele annyira rosszul nem éreztem magam. 

Ha az ember beteg, szerintem a gyógyuláshoz elengedhetetlen az, hogy olyan ételeket, italokat fogyasszon, amit szeretne. A jobb kedv és jobb közérzet segít a gyorsabb, hatékonyabb gyógyulásban. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában