Újjáépítésre gyűjtenek

2023.10.13. 15:59

Jótékonysági esttel segítik az árvíz sújtotta Gyöngyöstarjánt

Szombaton adománygyűjtő énekes-zenés gálát szervez a községben a Mátraaljai Magyar Nóta Egyesület.

Szabó István

A villámárvíz autókat, konténereket is magával ragadott (Archív fotó)

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Október 14-én kerül sor Gyöngyöstarjánban a Mátraaljai Magyar Nóta Egyesület szervezésében arra az adománygyűjtő gálára, amelynek bevételével a községet júniusban sújtó, óriási károkat okozó villámárvíz utáni újjáépítést szeretnék segíteni. A gyöngyöstarjáni művelődési házban 17 órától kezdődő jótékonysági esten számos előadó lép fel, többek között Szeredy Krisztina énekművész, szoprán operaénekes, Leblanc Győző operaénekes, színész, rendező, Bohács István aranykoszorús és Arany Cinege-díjas nótaénekes, valamint Gyöngyösi Kiss Anna magyarnóta énekes, továbbá helyi és környékbeli énekesek, nóta- és tánccsoportok. A jótékonysági est és bál fővédnöke Horváth László országgyűlési képviselő.

Mint ismert, június 8-án villámárvíz okozott emberéleteket is követelő tragédiát a községben. A víztömeg negyedóra alatt addig elképzelhetetlen mértékű pusztítást vitt végbe a településen. A teljes újjáépítés költségei megközelítik a 2 milliárd forintot, a munka elvégzésére a település önerőből nem képes. Gyöngyösi Kiss Anna a szervező egyesület részéről korábban már elmondta, úgy gondolják, hogy ilyen módon tudnak segíteni.

Óriási károkat okozott a június 8-i villámárvíz, ezért hívnak mindenkit, aki adományával hozzájárulna a sürgető helyreállítási munkákhoz, fogalmazott Gyöngyösi Kiss Anna.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában