Elismerés

2023.10.11. 10:00

Kitüntetésre várnak javaslatokat Gyöngyösön

A Gyöngyös Város Kultúrájáért elismerésre bármely gyöngyösi választópolgár javaslatot tehet november elsejéig.

Szabó István

Az elismeréssel a gyöngyösi kulturális életben kiemelkedő munkát végzőket jutalmazzák

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

November elsejéig várja a felterjesztéseket a gyöngyösi önkormányzat a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetés adományozására, adta hírül a városháza. Közlésük szerint az elismerés azoknak adományozható, akik Gyöngyös város kulturális életében kiemelkedő munkát végeztek vagy jelentős szellemi alkotással járultak hozzá a városi kulturális élet színvonalának emeléséhez. A díjjal azoknak a személyeknek és közösségeknek a munkáját ismerhetik el, akik kiemelkedő eredményt értek el a kulturális munka irányításában, az ifjúság művelődéséért végzett munkában, akik művészetükkel, alkotó és szervező munkájukkal magas színvonalon járultak hozzá a város kulturális, művészeti értékeinek ápolásához, jelentős gazdagításához, országos és nemzetközi megismertetéséhez. A kitüntetés továbbá azoknak ítélhető oda, akik elméleti és gyakorlati munkájukkal kiemelkedő módon hozzájárultak a város építészeti kultúrájának alakításához, védelméhez, megóvásához, műemlékvédelméhez.

A kitüntetésből évente legfeljebb kettő adományozható, az adományozásra bármely gyöngyösi választópolgár javaslatot tehet november elsejéig. Az írásba foglalt, indokolással ellátott javaslatokat, melyek tartalmazzák a felterjesztő elérhetőségét, Hiesz György polgármesternek címezve lehet benyújtani Gyöngyös Városi Önkormányzat címén – 3200 Gyöngyös, Fő tér 13. –, vagy elektronikusan a [email protected] e-mail címen, áll a gyöngyösi városháza közleményében.

Tavaly Dr. Fülöp Lajos nyelvész, etnográfus, irodalmár, művészettörténész és az Attitude Táncműhely vehette át a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában