1956

2023.10.23. 20:59

Lőrinci megemlékezés: megőrizzük, összetartunk, kitartunk!

Lőrinciben hagyományosan a selypi városrészben lévő emlékműnél zajlott az 1956-os megemlékezés. Az ünnepségen részt vett Szabó Zsolt országgyűlési képviselő is.

Tari Ottó

Az önkormányzat nevében Víg Zoltán polgármester és dr. Pető Ernő jegyző koszorúzott

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Pálinkás Péter alpolgármester beszédében a szabadságharcosokról szólva kiemelte: a koszorúink mondják el szavak helyett nekik, hogy amiért harcoltak, az ma a miénk. Megőrizzük. Összetartunk. Kitartunk. Az emlékükért és a jövőnkért.

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő (b) és Pálinkás Péter lőrinci alpolgármester az ünnepségen
Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

– Mi, akik ma élünk, természetesnek vesszük a békét és a függetlenségünket. A gyermekeink boldogulása lebeg a szemünk előtt, nem kell félelemben élnünk – fogalmazott. – Ám elég bekapcsolni a híreket, hogy lássuk: körülöttünk forrong a világ. A béke ma még a miénk, de törékeny és nagyon drága kincs, amiért őseink a vérüket adták. Olyan időket élünk, amikor nem csak összetartásra, hanem kitartásra is szükség van ahhoz, hogy megőrizzük ezt a békét és a függetlenséget.

A Március 15. Középiskola tanulói emlékezetes műsorral idézték fel a történelmi pillanatokat 
Forrás: Tari Ottó / Heves Megyei Hírlap

Az ünnepségen a Március 15. Középiskola tanulói adtak műsor, majd a jelenlévők elhelyezték koszorúikat az emlékmű talapzatánál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában