Kulturális szolgáltatások

2023.10.24. 15:16

Ludas kulturális pilotprogramban partnere Abasárnak és Karácsondnak

A kísérleti projekt tapasztalatai szerint alakulhat át a kulturális szolgáltatások települési rendszere.

Szabó István

Földi Csaba, Karácsond (balról), Kazsu Attila, Abasár és Vargáné Csengeri Mónika, Ludas polgármesterei a program indulásakor

Forrás: Vargáné Csengeri Mónika - Ludas polgármestere/Facebook

Ludas is részt vesz a Térségi Kulturális Szolgáltatások elnevezésű kísérleti programban Abasár és Karácsond mellett, adta hírül Vargáné Csengeri Mónika polgármester. Közlése szerint a jövőben e pilotprogram tapasztalatai szerint alakulhat át a kulturális szolgáltatások települési rendszere. 

– A csatlakozás feltétele felsőfokú közművelődési szakember alkalmazása, továbbá a rendezvények megtartásához szükséges infrastruktúra. Települési Kulturális Irodát hozunk létre, amely a továbbiakban koordinálja a programokat, és amely Ludas önkormányzata részéről többletköltséget nem keletkeztet. Ahogyan korábban ígértük, nem csak felújítjuk, újjáépítjük, hanem élettel is megtöltjük közintézményeinket. A program hozzájárul a települések kulturális akadálymentesítésének teljes körű megvalósításához, amelynek keretében irodalmi, színházi és operettélményekkel gazdagodhatunk színpaddal ellátott, hamarosan teljes körűen elkészülő rendezvénytermünkben. Az előadások mellett szakköri és klubfoglalkozásokra, vándorkiállításokra, kézműves- és képzési workshopokra, szervezett múzeumlátogatásokra számíthatnak lakosaink. A könyvtári szolgáltatás nyitva tartási idejében bekövetkező esetleges változásokról, továbbá a Települési Kulturális Iroda felhívásairól elektronikus és papír alapon is tájékoztatjuk lakosainkat – részletezte Vargáné Csengeri Mónika. 

A polgármester arról is hírt adott, a programba bevont kultúrstratégiai intézmények, partnerek között található sok más intézmény és szervezet mellett például a Budapesti Operettszínház, a Déryné Művészeti Közhasznú Nonprofit Kft., a Magyar Nemzeti Múzeum, az Országos Széchényi Könyvtár, vagy éppen a Szépművészeti Múzeum.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában