Hitélet

2023.10.02. 11:51

Ministránsok lepték el Egert + videó

Az évenként megismétlődő találkozón együtt láthatjuk azokat a fiatalokat, akik az Egri Főegyházmegye plébániáin az oltárszolgálatot ellátják.

Több száz ministráns vett részt a találkozón

Forrás: Egri Főegyházmegye

A találkozóról az Egri Főegyházmegye hivatalos honlapján adott hírt. Mint írták, az egri bazilikában több száz fiatal, kísérő, hitoktató, ministránsvezető és a lelkipásztor gyűlt össze szeptember utolsó napján. Az idei ministránstalálkozó főcelebránsa Jozef Hal’ko pozsonyi segédpüspök volt, aki dr. Ternyák Csaba érsek meghívására érkezett Egerbe.

A segédpüspök kiemelte: ahhoz, hogy hegymászás célját, a csúcsot elérjük, menet közben a megérkezés vágyával a lábunk elé nézve vigyáznunk kell, hogy az adott pillanatban mennyire szilárdan és mennyire biztosan lépünk azon a talajon, amin éppen járunk. Hangsúlyozta azt is, hogy manapság a térerő korszakában élünk. A legfontosabb térerő azonban akkor keletkezett, amikor élő kapcsolat jött létre a megkeresztelt ember és az élő Isten között. Az Isten folyton számon tartja, hogy létezünk. Tenyerébe vési a nevünket. Jézus pontosan tudja, hogy hol vagy éppen, tudja, mire gondolsz, mi fáj, vagy mit tervezel.

– Az, hogy az oltárnál álltok, azt is jelenti, hogy szavak nélkül mondjátok: én Jézusnál otthon vagyok, Jézus pedig bennem otthon van. Jelen akarok lenni Isten térerejében. Aki ma megéli a hitét, az a jövőjébe viszi el Jézus jelenlétét – zárta gondolatait a pozsonyi segédpüspök.

Délután a fiatalok számára a bazilikában és a minorita templomban tartottak foglalkozásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában