Alkotások

2023.10.01. 14:33

Ősember a Bükkben - rajzpályázatot hirdet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

A legjobb rajzokat a Szeleta Park Látogatóközpontban lehet megtekinteni, a díjazottak alkotásai pedig szerepelni fognak Szentiványi Jenő A kőbaltás ember című regényének új kiadásában.

Heol.hu

A Szeleta Park Látogatóközpont megnyitójára hirdették a rajzpályázatot

Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság/Facebook

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) rajzpályázatot hirdet Miskolcon nyíló, legújabb látogatóközpontja, a Szeleta Park megnyitása alkalmából - adta hírül Facebook-oldalán a BNPI.

Mint írják, a BNPI ennek apropóján tervezi újra kiadni az először 1937-ben megjelent, Szentiványi Jenő: A kőbaltás ember című ifjúsági regényét. E témakörben keresünk borítót és illusztrációkat, amelyek készítési módja szabadon választott, a témája pedig: ősember a Bükkben. A mérete A4, maximum A3-as. A legjobb alkotások megnyitás után a Szeleta Park Látogatóközpontban lesznek megtekinthetők egy kiállítás keretében.

Két kategóriában: 6-tól 14 éves korig, illetve 14-től 18 éves korig hirdetnek díjazottakat, akik BNPI-s ajándékcsomaggal lesznek gazdagabbak és alkotásaik szerepelhetnek majd a regény új kiadásában - írják.

A részvétel módja:

  • A rajzokat postai úton kérik beküldeni a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság címére: 3304 Eger, Sánc utca 6., 
  • A borítékra kérik ráírni: SZELETA.
  • A pályázatok beérkezési határideje: 2023. október 2. (hétfő).
  • A rajzok hátoldalán fel kell tüntetni az alkotó nevét, korát, iskoláját és értesítési címét (e-mail, telefonszám) is.

Az eredményhirdetésre 2023 októberében kerül sor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában