Családbarát Munkahely

2023.10.31. 12:06

Több vármegyei intézmény is családbarát lett

Öt Heves vármegyei intézmény kapott díjat.

Molnár Helga

2023. Évi Családbarát Munkahely Díj Átadó ünnepség

Az otthonteremtés, az anyagi biztonság és a választás szabadsága jelenti azt a három pillért, amelyekre a kormány családbarát politikája több mint tíz éve épül – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken Budapesten, egy díjátadón.

Hornung Ágnes a Családokért díj, valamint a Családbarát munkahely díj átadóján kiemelte, a kormány olyan intézkedéseket, támogatásokat vezetett be, amelyek az élet minden területén, minden nehézség esetén képesek segítséget nyújtani.

A "Családokért díj" miniszteri elismerést azok kaphatják meg, akik önzetlenül és példaértékűen járulnak hozzá a családalapítás és a gyermeknevelés támogatásához, tevékenyen dolgoznak a családok jólétének növelése érdekében, továbbá kiemelkedő szakmai, közszolgálati munkát végeznek a családvédelem és az örökbefogadás területén, valamint az idősek emberi méltóságának, családi kapcsolataik fenntartásának és erősítésének támogatásával foglalkoznak. Az elismerés célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét azokra a honfitársainkra, akik önzetlen munkájukkal a magyar családok boldogulását segítik.

A Családbarát Munkahely címeket is kiosztottak, a díjazottak között vannak Heves vármegyeiek is, így az elismerést átvehette a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, a Dobó István Vármúzeum, az Egri Tankerületi Központ, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában