Gomba-kör

2023.10.02. 19:40

Újabb remek tippeket kaphatnak a gombászok Egerben

Az egri gomba-kör keddi programján a tartósításról is szó lesz.

Barta Katalin

Hogyan gondoskodjak ínycsiklandó erdei-mezei gombaételekről a szezonon kívül? Kedden délután öt órától Egerben a Civil Közösségek Házában erre is választ kaphatnak az erdőt-mezőt járó, szenvedélyes gombavadászok. Délután öt órától az újabb ingyenes gomba-köri találkozón Máthé Orsolya szakellenőr, a program szervezője arról is beszél, hogy amikor bőségesen terem a gomba, akkor ügyelni kell arra is, hogy igen hamar megromlik. Bemutat néhány ötletet, hogyan tartósítható biztonsággal a vadon gyűjtött gomba, és mire érdemes figyelni, hogy sokáig megtartsa a minőségét.

Kéri a résztvevőket, aki a találkozó előtti napokban gyűjtött bármilyen gombát, határoznivaló termőtesteket, hozza el, s megbeszélik. Ő is visz magával néhány példányt, amit az előadás után kézbe vehetnek, megszagolhatják, megtapogathatják. 

A részvétel ezúttal is mindenki számára nyitott, belépődíj nincs, de mivel tudást, életidőt tesznek a programba, a Banya-Tanya Alapítvány számára adományt köszönettel elfogadnak. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában