Gúnárkodik

2023.10.20. 12:30

Újra szabad, már regisztrált is a társkeresőre a lőrinci erőműi hattyú + videó

Meggyógyult és visszatért a természetbe az a hattyú, melyet Lőrinciből az erőműi tóról mentettek. Az állatmentők rögtönzött társkereső szolgáltatásként szingli tojók közelében engedték szabadon.

Szabadi Martina Laura

Már felépült a hattyú

Forrás: Tollas Barát Madármentés Facebook

– A lőrinci erőmű-tóról érkezett gúnár is szabad – osztotta meg a dunaharaszti Tollas Barát Madármentés. – Mivel a párja sajnos elpusztult, így ő is egy nem-költő, özvegyekből és fiatalokból álló csapatba került. Itt könnyen talál majd párt magának a következő tavaszra, addig meg elbandázik a hasonló sorstársakkal – fűzték a videóhoz.

Hozzátették, hogy mikor otthagyták a szabadon engedett hattyút, az már „összenyakazott egy szép kis tojóval”. A madár még szeptember elején a Szurkolók az Állatokért Alapítvány segítségével érkezett a madármentéshez. A hattyút gyengén, lebénulva találták, botulizmusra és bakteriális fertőzésre kapott kezelést a Tollas Barátnál, amire nagyon jól reagált.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában