Jubileum

2023.11.07. 21:59

A 45. születésnapját ünnepli Mátra Művelődési Központ + fotók

Napra pontosan 45 évvel az avatás után kiállítás nyílt a gyöngyösi művelődési intézmény eltelt négy és fél évtizedéről.

Szabó István

Gálaesten ünnepelték a születésnapot

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Kedden este, napra pontosan 45 évvel a gyöngyösi Mátra Művelődési Központ megnyitása után, az elmúlt négy és fél évtized történetét bemutató kiállítás megnyitásável vette kezdetét a kulturális intézményben a jubileum tiszteletére rendezett e heti események sora. A művelődési központ 1978. november 7-i átadását követő emlékezetes pillanatokat fotók, tárgyi emlékek, műsorplakátok segítségével idézhetik fel az idősebbek, ismerhetik meg a fiatalabbak. A tárlat megnyitásakor Hiesz György polgármester arról beszélt, hogy az eltelt 45 év tele volt szenzációs sikerekkel, műsorokkal, fellépésekkel.

A kiállítás anyagával ismerkednek a gyöngyösiek
A kiállítás anyagával ismerkednek a gyöngyösiek
Forrás: Szabó István/Heves Megyei Hírlap

– Olyan együttesek költöztek át ide, és folytatták itt a munkájukat, mint például a Vidróczki Néptáncegyüttes, vagy a régi városi- és pedagóguskórus, a csillagászok, a balettezők, a bélyeggyűjtők, és lehetne még sorolni. Mára az itt működő csoportok száma megtöbbszöröződött. Nagyon sok civil egyesület és szervezet megfelelő életfeltételt talál itt, mert a központ a tevékenységükhöz megteremti az alapfeltételeket. Olyan nagyszerű kezdeményezések voltak, mint a monodráma szemle, innen indult a Vidróczki berkeiből az Észak-magyarországi Néptánctalálkozó, majd a Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál. Sok olyan dolog elindítója volt e 45 év alatt a művelődési központ, amire Gyöngyös méltán büszke lehet. Ez a mindenkori vezetés sok munkájának is köszönhető, amit nagyon köszönök – fogalmazott Hiesz György.

A kiállítás nyitóünnepségét Koczka Tamás magánénekes előadása színesítette. Ezután a közönség a művelődési központ csoportjainak közreműködésével gálaesten ünnepelhette az intézmény 45. születésnapját. A nagy sikerű előadáson fellépett az Attitude Táncműhely, a BlackJam Sport Egyesület, a Cantare Városi Vegyeskar, a Cantus Corvinus Vegyeskar, a Gyöngyösi Játékszín, a Meseházikó Gyermekek Színháza, a Népidzsadzsa Táncklub és a Vidróczki Néptáncegyüttes. 

A jubileumi programsorozat szombat este folytatódik, amikor Kárász Eszter és Csemer Boggie előadásában francia sanzonok hangzanak el, majd Szulák Andrea, B. Tóth László és a Enterband zenekar zenés-táncos műsora szórakoztatja a gyöngyösieket.





 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában