Műtét

2023.11.16. 06:54

Anyukája adott új májat a tarnabodi kisfiúnak

Mára meg is műtötték, szerencsére már jól van Patrik.

Molnár Helga

Hajnalka nagyon hálás, hogy a műtét időben megtörténhetett

Forrás: Ripost/Beküldött fotó

Kökény Hajnalka Tarnabodon él kisfiával, Kökény Patrik Noellel – írtuk meg korábban a Bors nyomán. A kicsi máján három hónapos korában két gócot fedeztek fel, ami odáig fajult, hogy a gyermeknek májtranszplantációra volt szüksége.

Mivel Patrik még csak hároméves, így Németországban, Hamburgban kellett őt megműteni, a kint tartózkodást viszont a családnak kellett anyagilag fedeznie. Ez közel másfél millió forint volt, aminek összegyűjtésére a tarnabodi családnak egy hónapja volt. Az emberek segítségével sikerült összegyűjteni az összeget, a család kiutazhatott Hamburgba, Patrik pedig szeptember végén meg is kapta az új májat – írja a Ripost.

Patrik és anyukája szeptember elején érkeztek meg Hamburgba a Máltai Szeretetszolgálat segítségével, akik egy kisbusszal vitték ki a tarnabodi családot Németországba. A műtét szeptember 26-ra lett kitűzve, és bár az izgalom és a félelem is úrrá lett a családon, tudták, hogy ez az út vezet a boldogsághoz és kisfiuk gyógyulásához. Patrik édesanyja és egyben májdonorja, Kökény Hajnalka boldogan újságolta a Ripostnak a hírt: a májátültetés sikeres volt és már mind a ketten jól vannak.

– Nagyon jól vagyunk és nagyon gyorsan gyógyultunk. Nehezek voltak ezek a napok, de végre rendben vagyunk. Hosszú még az út, mert nagyon figyelni kell rá, de már a nehezen túl vagyunk – nyilatkozta Hajnalka a Ripostnak.

A tarnabodi családnak nem volt más álma, csak hogy átlag életet élhessenek és ne kelljen aggódniuk kisfiuk betegsége miatt. A májátültetés új esélyt adott nekik arra, hogy Patrik óvodába mehessen, Hajnalka pedig visszamehessen dolgozni és visszatérjenek a normál hétköznapok.
– Mindenki adjon hálát azért, hogy egészségesek a gyermekei, azért hogy felkelünk és mellettünk vannak szeretteink, hogy van étel, ital és boldogság a kis kuckónkban. Egy átlagos élet sokkal értékesebb, mint azt gondolnánk, hisz nézz ránk, mi is egy átlagos életet kértünk és ezért meg kell fizetnünk – tette hozzá Hajnalka, aki mindenkinek azt üzeni, hogy legyen hálás azért, ha minden rendben a családjában, hisz ők megjárták azt, ami minden szülő rémálma. Ugyanis ha a kis Patrik nem kapott volna új májat, akkor könnyen májtumor alakult volna ki nála.

Hajnalka korábban elmondta, nehéz körülmények közül, nagy szegénységből jön a kicsi Patrikkal. A kisfiú édesapjával már a baba születése előtt megszakították a kapcsolatot. Sokáig egyedül nevelte a kisbabát, a nagyszülők segítségével, egy éve azonban már van párja, aki Patrikot saját fiaként szereti. A család számára a másfél millió forint összegyűjtése azonban szinte lehetetlennek tűnt.

A tarnabodi családon megesett az emberek szíve és összefogtak Hajnalkáékért, hogy időben összegyűljön a szükséges pénz, illetve a kis Patrik új májat, és ezzel új esélyt kaphasson az egészséges életre. A kiutazásban és a hazaútban is a Máltai Szeretetszolgálat segített nekik. Az édesanya azóta sem hiszi el, hogy mindez megtörtént.
– Mindenkinek, aki segített nagyon köszönöm. Igazából meg sem tudom fogalmazni mennyire sokat jelentett ez nekem. Köszönjük mindazoknak, akik mellettünk álltak és állnak, valamint, akik érdeklődnek a kicsi iránt és segítettek összegyűjteni ezt az összeget, ami nekünk rengeteg pénz. Hálás vagyok – zárta gondolatait a Hajnalka, aki végre újra Patrik nevelésére koncentrálhat és nem kell tovább rettegnie, hogy kisfiát elveszítheti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában