Pénzügyek

2023.11.13. 13:51

Bankot vált az egri önkormányzat

Rendkívüli zárt ülésen tárgyalják a bankszámla-kérdést hétfőn az egri közgyűlésben.

Szabadi Martina Laura

Lapunk információi szerint az MBH, azaz a Magyar Bankholding ajánlatára szavaztak a képviselők

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Rendkívüli ülést tart hétfőn az egri önkormányzat közgyűlése. A grémium zárt ülésről szavazott, melyet megelőzően órákig ülésezett a Városi Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság, így a közgyűlés a tervezettől másfél órával később kezdődött el.

Korábban, az október végi ülésen már tárgyalták a képviselők a bankok ajánlatait, 3 pénzintézet, a K&H, az MBH és a Raiffeisen tett ajánlatot, utóbbi több évtizede vezeti az önkormányzat számláját. Az ajánlatokban nem csak a kamatok és a számlakezelés kérdésköre lehet változó, de például a telepítendő ATM-ek száma is. Mirkóczki Ádám polgármester elmondta, novemberben be kell jelenteni, ha számlavezetőt váltanak. A polgármester akkor elmondta, őt nem érdekli a bankok tulajdonosi köre, de az például számít, hogy hány ATM kerülhet a városba, s az egyik ajánlattevő évi 100 millió forinttal jobb ajánlatot adott.

Keresztes Zoltán (Momentum) viszont azt hangsúlyozta, a fő szempont, hogy mennyi kamatot adnak a bankok. Vita alakult ki a szempontrendszerről. Kovács Cs. Tamás javasolta, hogy a következő ülésre dolgozzák ki és hozzák vissza az előterjesztést, ezért tartanak most rendkívüli ülést.

Lapunk információi szerint az MBH, azaz a Magyar Bankholding ajánlatára szavaztak a képviselők, az ugyanis előnyösebb volt összességében az önkormányzat számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában