Programajánló

2023.11.03. 07:00

Bővelkedünk a koncertekben, de lego-kiállítás is lesz a hétvégén Hevesben

Koncertek és kiállítások is lesznek a hétvégén szűkebb hazánkban.

Heol.hu

A lego-rajongók is megtalálhatják a megfelelő programot a hétvégén

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

PÉNTEK

Eger: Akusztikus péntek lesz a Szépasszonyvölgy 46-os számú pincéjében. Minden péntek este, így november harmadikán is este hét órától is várják az érdeklődőket egy megújult pincébe, ahol Kovács Sándor tart akusztikus élőzenei előadást. A finom borok és kézműves falatok társaságában az sem baj, ha az emberek táncra perdülnek az este folyamán. A belépés ingyenes, az asztalfoglalás azonban ajánlott.

  • Érdekes játék is lesz a vármúzeum szervezésében. A Szent Márton napjához fűződő legendák legismertebb része a libákról szól. A történelem során fontos jelképpé váltak ezek a madarak. A hozzájuk kapcsolódó hagyományok a 16. században keletkezett libajáték részét képezik, mely az emberi életutat jelenítette meg az életkorokhoz kapcsolódó szimbólumokkal. Ez lehetett az első európai táblás-dobókockás játék. Népszerűségét a 20. század felgyorsult világában is megőrizte, így a múzeum játékgyűjteményében is találunk rá szép példákat- adta közre a vármúzeum. Ehhez kapcsolódva szervez családi délutánt és játékot a Dobó István Vármúzeum. Ezen az alkalmon a résztvevőknek alkalmuk nyílik elkészíteni saját táblájukat, megismerve a játék szabályait.
     

SZOMBAT

Eger: A vármegyeszékhelyen lép fel a népszerű együttes, a Blahalouisiana, amely még 2012 nyarán alakult a nagykiadós Jacked legénységéből. A hazai fesztiválok mellett külföldön is koncertezik a zenekar. A koncert helyszíne a Broadway Monkey, kezdés 19 órakor. Vendégzenekarként Szabó Anna Rozsi szórakoztatja a közönséget.

Felsőtárkány: Őszi-téli baba-mama börzét rendeznek a felsőtárkányi faluházban. A baba-mama klub nagyjából a Faluház megnyitásával egy időben jött létre, így már több mint tíz éve működik. A klub fő célja, hogy a településen élő legifjabb gyerekeknek és szüleiknek találkozási lehetőséget és tartalmas programokat kínáljon.

  • Szintén a vármegyeszékhelyen, a Harlekin Bábszínházban rendeznek egy bemutató előadást Kippkopp karácsonya címmel. Kezdés 16 órakor.

Gyöngyös: Kiállítás nyílik egyedi lego alkotásokból. November 4-én és 5-én, reggel kilenctől este hatig tekinthetők meg a különleges és egyedi játéképítmények a Mátra Művelődési Központban. Lesz modern város, mozgó kiegészítőkkel, melyet bárki irányíthat, lesznek történelmi diorámák az őskortól az újkorig, valamint humoros jelenetek, mese- és szuperhősök is. Emellett pedig jelen lesznek az építmények kivitelezői is, akik érdekességekkel szolgálhatnak az alkotásokról vagy épp szakmai segítséget nyújthatnak. 

  • Ugyancsak a településen Apacuka-koncert lesz szombaton reggel fél 11-től. Az együttes a gyermekeknek szóló zenekarok legújabb generációja. Vidámságban, szórakozásban és önfeledt táncban lehet része minden kisgyereknek és felnőttnek, aki az Apacuka zenekar koncertjére ellátogat.

Mátraszentimre: Gyalogos, egyfordulós, nappali, középfokú pontbegyűjtő tájékozódási túraversenyt rendeznek a településen. A verseny a következő célokat valósítja meg; a versenyzést kedvelő természetjárók részére lehetőséget biztosít tájékozódási képességük megmérettetésére és a Mátra hegység természeti szépségeinek megismerésére. A résztvevők számára alkalmat teremt a tájékozódási versenyekhez szükséges gyakorlati tapasztalatszerzésre.

VASÁRNAP

Bükk: A Bükki VM SE nyílt túráját rendezik az Erdőkövesd – Bogár-tetői szikla – Sütő-völgyi-szikla – Büdös-kúti-pihenő – Kavicsos-völgy – Vaskapu – Nagy-Lyukas-kő – Szent-völgy – Ivád – Papláza – Keglevich kilátó – Pétervására 20 kilométeres útvonalon. Találkozó Egerben az autóbusz-pályaudvaron reggel 6 óra 50 perckor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában