Ropják

2023.11.25. 12:02

Ellepik a mazsorettek az egri sportcsarnokot

Szemet kápráztató mazsorett fesztivál lesz a körcsarnokban vasárnap.

Heol.hu

Mazsorettek találkoznak Egerben Archív fotó

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

November 26-án vasárnap délután 2 órakor kezdődik a VIII. Egri Országos Mazsorett Fesztivál az Érsekkertben, a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. 

– A csarnokban 20 csoport bemutatóját lehet majd látni Eger mellett Hevesről, Tiszaújvárosból, Debrecenből, Pesterzsébetről, Újbudáról, Szeghalomról és Vácról érkeznek. Közülük 16 csoport produkcióját a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség szakmai zsűrije értékeli. A fesztivált az Egri Majorette Egyesület szervezi – mondta el a művészeti vezető, Kovácsné Bretus Éva.

Élőzenét a Szihalmi Fúvósok biztosítanak, mellettük dj is gondoskodik a jó hangulatról.

– A VIII. Egri Országos Mazsorett Fesztivál szakmailag fontos, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség szakmai zsűrije értékeli a fellépő csoportokat, bronz, ezüst, arany vagy kiemelt arany oklevelekkel díjazza. 16 csapat vesz részt a megmérettetésben, a többi 4 (köztük a legkisebb ovisok és a felnőtt nagylányok) bemutatózni fognak.  A versenyzők 4 korcsoportban mérettetik meg magukat: 6-10 évesek, 11-14 évesek, 15-17 évesek, valamint a felnőtt, 18 év felettiek. Show és pom-pon kategóriákban mérettetik meg magukat a Szövetség versenyszabályzata alapján – tette hozzá.

A versenyszámokon kívül a közönség szórakoztatására lesz bemutató élőzenei kísérettel, tombola, világító botos műsor és dj is gondoskodik a jó hangulatról. A rendezvényen közreműködnek az egyesület állandó kísérői, a Szihalmi Fúvósok, vezényel Kovács Henrik karnagy. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában