Konfliktus

2023.11.14. 12:23

Irigyek a dunakeszi szimfonikusok egri koncertjére egyesek a szervező szerint

Az egri ajánlotta a dunakeszi szimfonikusok zenekart a tavalyi koncertre maga helyett. De innen eredhet a konfliktus, amely az idei fellépésre is rányomta a bélyegét.

Szabadi Martina Laura

Kelemen Csabáné Lengyel Edina az idei újévi koncerten

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Kelemen Csaba színművész halálát követően felesége, Kelemen Csabáné Lengyel Edina szervezte 2023-ban is az Agria Játékok Kft. rendezvényeit, így az újévi koncertet is. Kelemen Csaba színművész hagyatéki eljárása még nem fejeződött be, így az Agria Játékok Kft. tevékenységének felügyeletét egy ügygondnok látja el, aki Kelemen Csabáné Lengyel Edinát kérte meg a fellépések lebonyolítására. Kelemen Csaba lánya Kelemen Dóra így semmilyen nyilatkozat megtételére nem jogosult az Agria Játékok Kft. működésével kapcsolatban, mivel nem is vesz részt annak a tevékenységében – közölte Kelemen Csabáné Lengyen Edina ügyvédje portálunkkal. Hozzátették, Kelemen Dóra, illetve az Egri Szimfonikus Zenekar Facebook oldalán megjelent, valóságot nélkülöző bejegyzések csak hangulatkeltésre irányulnak és nem az egriek érdekeit szolgálják.

„Kelemen Csabáné a 2023. évi újévi koncert megtartására - az Agria Játékok Kft. korábbi években bevett gyakorlatának megfelelően - az Egri Szimfonikus Zenekart szerette volna felkérni, de a karmester úr nem fogadta el a kért programtervet és inkább az utolsó pillanatban lemondta fellépését a zenekarnak. A szervező egy új zenei élményt szeretett volna az egri közönségnek bemutatni, mivel szeretett férje köztudottan magyarságát valló, hirdető színművész volt, ezért magyaros hangzásvilágot is kért a repertoárba. A karmester úr azonban ezzel nem értett egyet, az Egri Szimfonikus Zenekar pedig a karmester urat támogatta. Amennyiben az Egri Szimfonikus Zenekaron múlik, úgy 2023-ban nem lett volna újévi koncert Egerben! Szerencsére a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar megmentette a tavalyi előadást és fergeteges élményt nyújtva sikeres koncertet adott a közönség nagy megelégedésére. Ez valószínűleg egyesekből irigységet váltott ki, ezért születhettek a heol.hu cikkében hivatkozott Facebook bejegyezések is” – írták a részletekről.

Arról is írtak, hogy nem is tudták, a szimfonikusok játszanának az év végi koncerten.

„ A 2024. évi újévi koncerten való fellépéssel kapcsolatban az Egri Szimfonikus Zenekar már nem is fordult az Agria Játékok Kft-hez., így csak a cikk alapján derült ki, hogy egyáltalán elgondolkodtak rajta. A 2024. év újévi koncert előkészítése azonban már korábban megkezdődött és a 40 éves múltra visszatekintő Dunakeszi Szimfonikus Zenekar játékát hallhatja újra a kedves közönség. A Dunakeszi Szimfonikus Zenekart egyébként az Egri Szimfonikus Zenekar karmestere ajánlotta maguk helyett tavaly. A 2025. évi újévi koncertnél természetesen számítunk az Egri Szimfonikus Zenekar megkeresésére. Az Agria Játékok Kft. szeretettel vár mindenkit a 2024. évi újévi koncertre és külön köszönetet szeretnénk mondani az egri Gárdonyi Géza Színházak, hogy biztosítja a helyszínt a rendezvényhez! Ez az igazi lokálpatriotizmus!”– fogalmaztak a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában