Tehetséggondozás

2023.11.14. 11:33

Hím vagy nőstény: a giliszta nemét vizsgálták a gyöngyösi Berze gimnáziumban

A Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium tehetséggondozó programja a nyolcadikosoknak a felvételihez is segítség.

Szabó István

Tehetséggondozó foglalkozás a gyöngyösi Berze gimnáziumban

Forrás: Berze Nagy János/Facebook

Hím vagy nőstény a giliszta, esetleg mindkettő ? A héten erre a kérdésre is választ kaphattak az általános iskolák nyolcadikosai a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium idei tehetséggondozó foglalkozássorozatának első biológiaóráján. Minderről a gyöngyösi középiskola adott hírt. Tájékoztatásuk szerint a résztvevők mikroszkóp és a bonckészlet segítségével megtudhatták, hogy azok az élőlények, amiket nem szívesen látunk a házban – mint például a csótány vagy a giliszta –,  milyen sok anatómiai érdekességgel rendelkeznek. Nagy Tímea tanárnő lendületesen és lelkesen vezette be a diákokat az elsőre ijesztő, de érdekes világba. A végén pedig mindenki sok új információval és különös képekkel térhetett haza, közölte a gyöngyösi gimnázium.

Portálunkon már beszámoltunk arról, hogy az általános iskolák végzős diákjainak indított ősszel kilenc alkalomból álló tehetséggondozó foglalkozássorozatot a Berze. A Föld-tűz-víz-levegő elnevezésű, biológiával, kémiával és fizikával foglalkozó alkalmakon egyéni laboratóriumi kísérletek, illetve előadói demonstrációkkal történő bemutatók segítségével ismerkedhetnek a tanulók a természettudományok érdekességeivel. A nyolcadikosoknak a közelgő felvételihez is segítség a gyöngyösi gimnázium programja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában