Tisza-tó

2023.11.16. 11:14

Két mozitermet megtöltöttek A Tisza-tó film vetítésén Egerben

Tisza-tó: az ember alkotta paradicsom című filmet nézték a Polgári Est keretében Egerben.

Szabadi Martina Laura

Dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Szerda este 6 órára szervezett az egri Fidesz-KDNP a Polgári Est keretében mozizást. A Tisza-tó: az ember alkotta paradicsom című filmet tekintették meg, amely Ljasuk Dimitry természet-dokumentumfilmje.

Dr. Pajtók Gábor Eger és térsége országgyűlési képviselője elmondta, nagyjából két mozitermet megtöltöttek az este. Fontosnak tartja, hogy az estek ne például csak tudományos előadásról szóljanak, szerinte egy ilyen filmet is fontos megmutatni.

– Közel 300 ember regisztrált előzetesen, mindenkit vártunk aki szimpatizál értékrendünkkel. Ez egy igazi polgári-családi est, ami semmi másról nem szól, mint, hogy megismerjük egy új nézőpontból hazánk második legnagyobb tavát. Az ember alkotta paradicsom, melyet birtokba vett a természet, fontos része vármegyénknek. Láthatjuk értékeit, hogy milyen fejlődési pályán van, s mire kell vigyáznunk – emelte ki.

Elmondta, hogy a tó és környezete azért is kiemelt jelentőségű, mert a vármegye ipari tengelye a középső részre koncentrálódik, Délen kevesebb a munkalehetőség, s fontos a turizmus.

– Az a cél, hogy települések úgy tudjanak fejleszteni és profitálni a Tisza-tóból, hogy közben megóvjuk a természeti értékeit és szépségét. Nagyon kíváncsi vagyok a filmre, mert tudom, hogy az alkotók elkötelezettek és felelősen gondolkodó, a környezetvédelem iránt elkötelezett emberek. Ezért is igazán érdekes ez ő nézőpontjuk – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában