Támogatás

2023.11.16. 17:42

Laptopokat kaptak a hetedikes kömlői diákok + fotók

Heves vármegyébe több mint háromezer eszköz érkezik.

Molnár Helga

Hetedikes általános iskolás diákok kaptak Kömlőn laptopokat Kömlőn

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Hetedikes általános iskolás diákok kaptak Kömlőn laptopokat csütörtökön. Az eszközöket a Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára című projekt keretében vehették át. Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos az átadón elmondta, három évvel ezelőtt a koronavírus-járvány komoly változásokat hozott az élet minden területére, így az oktatáséra is.

– Az online térben kellett helyt állni, ami komoly kihívásokat jelentett. Ez rádöbbentett mindenkit, hogy a digitális oktatást fejleszteni kell, ezzel együtt a körülményeket és az eszközöket. Ennek a programnak hála, az első körben 120 ezer, míg most, a második körben 140 ezer laptopot juttathatunk el a diákokhoz. A végső cél az, hogy minden tanuló kapjon egy ilyen eszközt, s ezeket tudatosan használják – emelte ki. Hozzátette, a program 2025. december végén zárul, addig 579 laptopot osztanak ki.

Dr. Pajtók Gábor, a térség országgyűlési képviselője elmondta, Heves vármegyébe 3070 darab eszköz érkezik.

HMM_0383
Dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője az eseményen
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Nagy öröm, hogy itt Kömlőn a jogosultak 98 százaléka élt a lehetősége, és pályázott ezekre az informatikai eszközökre – részletezte.

Turó Tamás, Kömlő polgármestere köszönetet mondott azért, hogy a település diákjai az elsők között vehették át a laptopokat.

– Jó látni, hogy bárhol helyezkedjen el az országban egy falu, bármilyen kicsi is legyen, a segítség eljut. Valóban nehézséget okozott a covid idején a digitális oktatás, így valóban jó helyre kerülnek ezek az eszközök – húzta alá.

HMM_0286
Jó kezekbe kerültek a laptopok
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Bata Róbertné, a Sütő András Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagiskolájának intézményvezetője szintén utalt arra, hogy a járvány idején milyen kiívásokkal szembesültek.

– Olyan településeken, mint itt, a hátrányos helyzetben lévőknek akkor eszközei sem voltak. Most új fejezet kezdődik, s remélem, ezek a laptopok segítségül szolgálnak majd, melyekkel nőnek majd a gyerekek digitális, matematikai, anyanyelvi és idegennyelvi kompetenciái is. óriási lépés ez a felzárkóztatásban – mondta. Mindezen szavak után a hetedikes diákok szüleikkel átvehették a laptopokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában