Szag

2023.11.07. 08:30

Még mindig a dohányboltoknál vizelnek az átutazó munkások Selypen

Lőrinciben megtartotta soron következő ülését a képviselő-testület. Szó volt a közterületeken tapasztalható visszás állapotokról, valamint arról is, hogy a hónap végén ismét filmforgatás lesz a településen.

Tari Ottó

Ezúttal is fontos témákról tárgyalt a városvezetés

Forrás: Lőrinci önkormányzat

Továbbra sincs közterület felügyelője a városnak, ugyanis az állás többszöri meghirdetése ellenére sem jelentkezett senki a feladatra. A posztot megpróbálják átcsoportosítással betölteni – felvetődött például a mezőőrség átszervezése is –, mivel nagy szükség lenne a közrend erősítésére. Utóbbi kapcsán nem először hangzott el, hogy némelyik – főként a selypi és az Albán pékségnél lévő – dohánybolt környékén áldatlan állapotok uralkodnak: az átutazó munkások gyakran az üzletek előtt isszák az alkoholos italokat, s a közterületeken vizelnek, nem törődve az arra járókkal, esetenként a gyerekekkel sem. A problémáról tud a rendőrség és a polgárőrség is, mivel a képviselők rendszeresen szóvá teszik az illetékesek jelenlétében, de eddig nem sikerült felszámolni a jelenséget.

Az eseményen – amint az külön cikkben megírtuk – terítékre került az úgynevezett Pék-híd jövője is. A százéves, Zagyva feletti létesítményt nem bontják el, de egyelőre nem is újítják fel, hanem lezárják a forgalom elől.

A képviselő-testület a tanácskozás során arról is határozott, hogy a korábban postaként szolgáló mátravidéki erőműi ingatlant hasznosítják, a városon átvezető kerékpárúton pedig a selypi utcák – Lőcsei, Pozsonyi, Mikszáth, Táncsics – torkolatánál lévő, megrongálódott átereszeket rendbe tetetik. A víznyelő rácsokat, amik veszélyeztetik a gépjárművek haladását is, vasalt betonelemekkel váltják ki. Határoztak arról is, hogy a Mátravidéki Erőmű lakótelepére gépjárműtárolókat terveztetnek, amiket elkészültük után a helyiek bérelhetnek vagy megvásárolhatnak.

Friss információ, hogy ismét filmet forgatnak a selypi városrészben, mégpedig a város területén – volt a cukorgyárral szemben –, aminek egy részét összesen 200 ezer forintért bérbe adja az önkormányzat. A november 19-e és 22-e közötti esetleges lezárásokról még nem kaptak értesítést a helyiek. Emlékezetes, hogy a nyáron már zajlott hasonló esemény a településrészen, akkor hosszabb-rövidebb ideig korlátozták nemcsak a személy-, de a gyalogosforgalmat is.

A városvezetés november legközelebb november 7-én, kedden 17 órakor ülésezik a Közösségi Házban, amikor közmeghallgatásra várják a helyieket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában