Gála

2023.11.25. 20:00

Ők lettek idén a Prima-díjasok Hevesben + fotók

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Heves vármegyei Szervezete szombaton este az egerszalóki Saliris Hotelben rendezte meg a Heves vármegyei Prima Díjátadó Gálát.

Az idei Prima-díjasok. Balról jobbra: Sipos Jenő, Borics József és Miller Lajos

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Frissítés:

20.25

A vállalkozók után kihirdették a Prima díjasokat. Elsőként Borics József festő, rajztanár kapta meg az elismerést, őt Magyar Képzőművészet kategóriában jelölték. Köszönőbeszédében elmondta, mind a kilencen különböző utat jártak be, de van közös bennük, mindannyian szívvel, örömmel tették azt, amit csináltak és igyekeztek másokat is inspirálni, felismerni, kihozni másokból is tehetséget. Mait csináltak, túléli őket, nem mindegy azonban, milyen nyomot hagynak maguk után, olyan ösvényt, amelyen mások is járni fognak, vagy olyat, amely elenyészik. Széchenyi Istvánt idézve hangsúlyozta, minden ember annyit ér, amennyit hazájáért és másokért tesz, ez örök érvényű gondolat, akár csak az, hogy jót tenni és jónak lenni jó, ezt kell követniük ezután is. Továbbra is keresniük kell a szépet mindenhol.

A második díjazott a Magyar Zeneművészet kategóriában volt jelölt, Miller Lajos operaénekest, a gyöngyösi operagála létehozóját díjazták. Ő elmondta, neki az ének volt a hivatása, amikor befejezte, tenni akart a megyéért Kodály jelmondata, a zene mindenkié jegyében. Folytatja is, amíg él. Megköszönte a bizalmat hálás érte. Kiemelte, sosem várt semmit, mégis kapott pluszt, erőt Istentől. Köszönte a Magyar Művészeti Akadémia, a Gyöngyös Város baráti Kör, Gyöngyös polgármestere támogatását. Kiemelte, az opera nem olyan népszerű, mert nem ismerik az emberek, pedig ugyanolyan értékes, mint sok más az életben. Megköszönte az egri Szimfonikusok és Szabó Sipos Máté támogatását is és a sors, a Jóisten segítségét.

A harmadik díjat Sipos Jenő volt VPOP, jelenlegi MLSZ szóvivő kapta Magyar Sajtó és Ismeretterjesztés kategóriában. Gondolatait a gratuláció, a köszönet és a felelősség hármasa jegyében fogalmazta meg. Gratulált minden jelöltnek, mert mindenki olyat alkotott, hogy fölhívta magára a figyelmet és mások is értékelik teljesítményüket. Nehéz volt a zsűrinek döntést hoznia. Köszönetet mondott azoknak, akik jelölték, észrevették azt a teljesítményt, amit nyújtott. Boldog volt, amikor fölkerült a listára. Eszébe jutottak apja szavai, aki azt mondta, sose felejtse el, honnan indult, a házat, iskolát, barátokat, társakat és akik segítették az úton, tanárait, edzőit, a közösségeket, hálás köszönetet mond nekik. A díj felelősség is a Prima díjasoknak, hiszen ennek megfelelően kell viselkedniük az élet bármely területén, a magánéletben, a munkájukban. Prima díjasként tekintenek rájuk a továbbiakban.

A műsorban szerepelt a Heves Brass Band, Papp Norbert homokanimátor, a Gárdonyi Géza Színház táncosai, Méry Rebeka és Fehér Zsombor, valamint a Lobbanáspont tűzzsonglőr csapat.

Megemlékeztek a Prima Primissima alapítójáról, Demján Sándor üzletemberről is.

Gláser Tamás, a VOSZ társelnöke pohárköszöntőjében Demján Sándor örökségéről beszélt, a legjobbak díjazásáról. Kiemelte, Demján Sándor felesége tavaly létrehozta a VOSZ női szekcióját, amely aktív, hangsúlyozta a nők megbecsülésének fontosságát. Megköszönte a szervezést és gratulált a díjazottaknak, majd sok sikert és jó egészséget kívánt a 2024-es évre, hiszen a jelenlegi helyzetben minden vállalkozónak, művésznek, alkotónak nehéz dolga van.

 

Prima-díjátadó Egerszalókon
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 

Korábban írtuk:

A területi Prima díjakat 2005 óta adják át, idén Heves vármegyében kilencen voltak jelöltek a Prima díjra, közülük hárman vehették át az elismerést. Az elismerés célja, hogy példaképeket állítson a társadalom elé, bemutassa a követendő teljesítményeket és értékrendeket.

Bányainé Micski Marianna a VOSZ Heves vármegyei elnöke beszédében elmondta, nehéz időszakon vannak túl a vállalkozók, mindeközben gondolniuk kellett kollégáikra, alkalmazottaikra, megélhetést, kiszámítható jövőt kell biztosítani számukra. Most ünnepelni jöttek, azokat méltatják, akik példát adnak emberségből, hivatástudatból. A vállalkozóknak és a művészeknek, tudományos élet szereplőinek meg kell ismerniük egymást, partnerre kell találniuk egymásban.

Heves vármegyében kilenc kiváló jelölt közül hármat kellett kiválasztaniuk a VOSZ elnökségi tagjainak, ami nagyon nehéz volt, hiszen mindenki tökéletes jelölt volt, büszkének kell lenni rájuk. Körül kell nézni a megyében, hiszen sokan megérdemelnék a díjat, a nagyság csendes, ők sem hangosan végzik munkájukat. A világ a nagyképűségről teljesítmény nélküli elismerésről szól, ez ellen kell tenniük a vállalkozóknak azzal, hogy igazi teljesítményeket díjaznak, akik a tenni akarás, érdek nélküli segítség, az értékközvetítés, értékteremtés jegyében élik életüket.

Ignácz Balázs, a Heves Vármegyei Kormányhivatalt vezető főispán köszöntőjében kiemelte, Heves vármegye remek természeti és történelmi adottsággal bír, amelyek lehetőségeit ki kell használni. Fontosabbak azonban az itt élő emberek, a Primák, akik példaképek lehetnek. A fiataloknak őket kell példaképül állítani, hogy lássák munkával, küzdelemmel el tudják érni céljaikat.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere a talentumokról szóló evangéliumot idézte föl, s annak tanulságát, miszerint aki tehetséget kap, azzal élnie kötelező, nem szabad elrejtenie, jobbá kell tenni magukat, környezetüket. A Prima díj ennek elismerése, aki jelölt rá, az élt a tehetségével, amelyet a Jóistentől kapott.

A polgármester fölidézte, az elmúlt évek a pusztításról szól, az Iszlám Állam a civilizáció bölcsőjének emlékeit rombolta, a Covid idején az orvosokba, tudományba vetett hitet, bizalmat rontották, a háború nyomán művészeket tiltottak be, szobrokat döntöttek le. A most a Közel-Keleten dúló harc pedig már az emberiesség minimumát is megszünteti. A rombolás közepette nagy szükség van azokra, akik alkotnak. A mostani esemény az alkotás, alázat, talentum örömeit hirdeti, azt, hogy nincs minden veszve.

A gálaesten tizenhárman megyei Év Vállalkozója Díjat vehettek át. Elismerést kapott Kalácsi René - Alappont 2005 Kft. (Gyöngyös), Koletán Gergely - ChiliYard (Eger), Koósa Péter - Detki Keksz Kft. (Halmajugra), Marján Tünde és Marján Sándor - Marján Cukrászda Kft. (Eger), Nagy Gergely - DOTÁL 97 Kft. (Gyöngyös), Ocela Tibor - 4 Évszak Mátra Kft. (Gyöngyös), Orbán Dániel - Dominium Pincészet (Gyöngyös), Rubi Nándor - Régió Holding Kft. (Eger), Salamon Ferenc - Cactus Top Óra és Ékszer Kft (Hatvan), Szabó György András - Garamond Kft. (Eger), Tóthné Dr. Varga Dorottya - Manooka Design Kft. (Eger), Varga Krisztián - VargAudio (Eger). Ebben az évben a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat Tóthné Bokros Mária - egyéni vállalkozó (Gyöngyös) vehette át. 

Bejelentették, hogy az országos Év Vállalkozója Díjra a VOSZ Heves vármegyei elnöksége Hossó Antalt, a Hossó ABC tulajdonos-ügyvezetőjét terjesztette fel, a díj odaítéléséről pedig a VOSZ országos elnöksége döntött. Kitüntetését december 1-jén, a Vállalkozók Napja ünnepségen veszi át a budapesti Művészetek Palotájában.

A díjátadó gálaest szombaton este 8-kor még tartott. Cikkünket a díjátadás után frissítjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában