Pályaorientáció

2023.11.22. 19:48

Önkéntesek tartottak bemutatót a verpeléti pályaorientációs napon

A verpeléti iskola pályaorientációs napján második alkalommal vesznek részt az önkéntes egyesület tagjai.

Hornyák Réka

Nagy volt az érdeklődés minden standnál a kézműves részlegen

Forrás: Beküldött fotó

Idén is megszervezték a pályaorientációs napot a Verpeléti Arany János Általános Iskolában. Voltak ügyességi, fizikai és szellemi feladatok, KRESZ teszt és sokat tanulhattak a gyermekek. Az előző alkalomhoz hasonlóan pedig ismét közreműködött a Verpelét, a Mi Városunk önkéntes egyesület. Balogh József, az egyesület alapítója elmondta lapunknak, hogy örömmel fogadták el a felkérést. 

Az alsós gyermekek ismerkednek a horgolással.
Az alsós gyermekek ismerkednek a horgolással.
Fotó: TINYTRIP / Forrás:  Beküldött fotó

– Egyesületünk a kézműves részleget karolta fel és öt állomáson foglalkozásokat mutattunk be az alsó tagozatos diákoknak. Volt tészta készítés, horgolás, mézeskalács díszítés, kosárfonás és bemutattuk a kőműves szakmát is. A látottak alapján nagyon jól sikerültek a programok, a gyerekek alig akarták abbahagyni a munkát. Jól éreztük magunkat, szeretünk újat mutatni nekik és kifejezetten élvezik, hogyha ők maguk is kipróbálhatják, ezért, ahogy tavaly is, mindent gyakorlatiasra készítettünk. Még a kőművesmunkába is belekóstolhattak, sárból és téglából építhettek kéményt – mesélte Balogh József és hozzátette, hogy nagyon meg van elégedve a csapatával és örül, hogy ilyen jól tudnak együttműködni. 

A kőműves szakmában való alkotás mindenkinek nagyon tetszett.
A kőműves szakmában való alkotás mindenkinek nagyon tetszett. 
Fotó: TINYTRIP / Forrás:  Beküldött fotó

Ez nem az első alkalom, hogy a verpeléti iskola és az egyesület együttműködik. Ahogyan arról már beszámoltunk, nemrég együtt, közös erővel tették rendbe a településen lévő focipályát is. 

Az egyesület továbbra is munkálkodik, már most tervezik a karácsonyi ajándékozást a rászoruló gyermekeknek, melyre nyár óta gyűjtik az ajándékokat. Emellett pedig elkezdték szervezni a jövő évi civil majálist is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában