Rablás

2023.11.27. 12:04

Rablókat kaptak el a gyöngyösi városrendészek

A vasútállomástól csak az Egri útig jutottak a gonosztevők, ott kattant a bilincs rajtuk.

Szabó István

A sértett kerékpárját is elvette a gyöngyösi rabló

Forrás: police.hu

Pénteken a késő esti órákban járőrőzésük során egy kiabáló férfira lettek figyelmesek a gyöngyösi városrendészek a város vasútállomásánál, tájékoztatta portálunkat Ferenczy Dániel városrendészeti igazgató.

– A közterület-felügyelőink azonnal a férfi segítségére siettek a vasútőrrel közösen. Az elkövetőket gyalogosan és autóval vették üldözőbe. Az üldözés során munkatársaink egészen az Egri útig követték az elkövetőket, ahol végül sikerül őket megfogni. Időközben a vasútőr a 112-es segélyhívószámon rendőri segítséget is kért. Addig az elkövetőket átvizsgálták rendészeink, mely során előkerült egy 30 centiméteres fűrészlap, egy bicska, kis mennyiségű kábítószer, paprikaspray, csavarhúzó és néhány kesztyű. Ezt követően átadtuk a rendőröknek a három személyt a bizonyítékokkal együtt további intézkedésre. A rablók útvonalát újra végig járva további táskákra, valamint egy kerékpárra bukkantunk, melyeket szintén átadtunk a rendőrségnek – részletezte Ferenczy Dániel.

A bűncselekményről a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság is tájékoztatást adott:

– A Gyöngyösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2023. november 24-én vett őrizetbe három helyi lakost. A 45 éves, a 36 éves és a 34 éves férfit azzal gyanúsítják a nyomozók, hogy november 24-én éjszaka egy gyöngyösi telephelyen odamentek egy férfihoz, akit egy bicskával kezdtek fenyegetni és elvették a nála lévő két táskát, majd távozás közben a kerékpárját is magukkal elvitték. A sértett az elkövetők után indult, majd a közelben lévő városrendészektől kért segítséget, akik a rendőrök kiérkezéséig visszatartották az elkövetőket. Az egyenruhások a helyszín közelében elfogták K. Tamást, K. Ivánt és K. Norbertet, akiket őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgattak ki. Továbbá kezdeményezték a letartóztatásukat. Ellenük rablás bűntett miatt indult eljárás. A nyomozók megtalálták az ellopott értékeket, illetve az egyik férfi ruházatában kábítószergyanús anyagot is találtak – áll a vármegyei rendőr-főkapitányság tájékoztatásában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában