Tüdőgyógyászat

2023.11.08. 12:30

Újabb fejlesztés a hatvani kórházban: a középpontban a légzés

Ismét jelentős fejlesztés történt a hatvani Albert Scweitzer Kórházban: ezúttal a légzést segítő eszközzel gyarapodtak.

Tari Ottó

Lélegeztetőgéppel gyarapodott a hatvani kórház

Forrás: Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet/Facebook

Az őszi időszakban a levegő lehűlése, páratartalma és a szezonális légúti fertőzések számának emelkedése miatt magasabb számban találkozunk légzőszervi betegségekkel – áll a gyógyintézmény indoklásában, miért fontos az új berendezés. Lényeges, hogy a mostani beruházás középpontjában a légzéstámogatás és légzésmonitorizálás áll.

A Központi Intenzív Terápiás Osztály egy Dräger Oxylog 3000 plus típusú mobil lélegeztetőgéppel gazdagodott. A berendezés lehetővé teszi folyamatos művi lélegeztetésre szoruló betegek kórházon belüli biztonságos szállítását úgy, hogy a megkezdett lélegeztetési manővereket ez idő alatt is szorosan monitorizált körülmények között lehessen végezni.

– Büszkén számolhatunk be arról, hogy országos szinten is elsők között vagyunk azon innovatív beruházással, amit a 2 darab ExSpiron 2Xi noninvazív légzésmonitor beszerzése jelent. Ez a készülék veszélyeztetett, spontán légzésű betegek – felnőttek és gyermekek – magas szintű, parametrikus monitorziálására alkalmas, mellyel időben észlelhető a légzési munka fokozódása, a kifáradás, így maga a progresszív beavatkozási kényszer. A további, időben végzett emelt szintű beavatkozással pedig elkerülhető az állapotrosszabbodás. Az új készülékek a Sürgősségi Betegellátó Osztály és a Neurológiai Osztály Őrzőibe kerültek – olvasható a kórház ismertetőjében a közösségi oldalukon.

Nemrég a kórház konyháját fejlesztették.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában