Melegétel-osztás

2023.12.22. 14:39

150 adag székelykáposztát osztottak a Road és a Vöröskereszt jóvoltából Egerben + fotók

A Road támogatásából valósult meg a Magyar Vöröskereszt Eger Területi Szervezetének idei harmadik melegétel-osztása, melyen több mint százan kaptak ételt.

Hornyák Réka

Ételosztás Egerben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Vöröskereszt egri szervezetének munkatársai és önkéntesei, valamint a Road zenekar tagjai a Civil Közösségek Házának udvarán 150 adag székelykáposztával várták a hozzájuk fordulókat, december 22-én, pénteken délben. 

A Heves vármegyei zenekar második éve vesz részt a melegétel-osztásban, melyet véradással kötnek egybe. Így a tagok idén is véradással kezdtek a délelőtt folyamán, majd az udvaron folytatták a segítségnyújtást. A székelykáposzta mellé járt kenyér, édesség és még forralt bor is, melyek ünnepi hangulatot hoztak a szeles délutánra. 

HMM_0033
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Felelősségünknek tartjuk megmutatni azt a követőinknek, hogy nem csak arról szól a karrierünk, hogy jöjjenek el koncertre és vegyenek lemezt, hanem arról is, hogy visszaadunk. Van egy olyan mondás, miszerint jót csendben kell cselekedni, de ez nem minden esetben igaz. Nem azért csináljuk a nyilvánosság előtt az ételosztást sem, hogy jó hírünk legyen, hanem azért, mert sokan követnek minket. Hiba lenne nem kihasználni ezt a helyzetet arra, hogy felhívjuk a figyelmet a segítségnyújtásra. Lehetőségünk van arra, hogy a nagyközönségnek megmutassuk azt, hogy milyen sokféleképpen lehet jót tenni. Nem kell mindenhez pénz, a véradással életeket menthetünk – mondta Molnár Máté, a Road énekese, aki több éve rendszeres véradó. 

A zenekar 2015 óta áll kapcsolatban a Vöröskereszt egri szervezetével, mikor a vak és gyengénlátó fiatalok nyári táboroztatásának hiányzó összegét pótolták ki. A szervezet és a zenekar jó kapcsolata megmaradt és azóta is minden évben segédkezik a zenekar különböző ügyekben. 

HMM_0060
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában