Adományozás

2023.12.12. 18:20

Több mint százan kaptak ajándékcsomagot Egerben

A Vöröskereszt egri területi szervezete idén is kiosztotta a tartós élelmiszer és a cipős doboz adományokat.

Hornyák Réka

Kosik Mária, a Magyar Vöröskereszt Heves Vármegyei Szervezetének szociális koordinátora (j)

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Karácsony előtt a Vöröskereszt Egri Területi Szervezete mindig próbál többet segíteni a rászoruló családoknak, hiszen az ünnepek közeledése nehéz időszakot jelenthet. Így a kisnyugdíjasokat, a fogyatékkal élőket, a munkanélkülieket és az egyedül gyermeket nevelőket helyezik előtérbe és évek óta ajándékcsomagokkal készülnek nekik. 

A minden pénteken megszervezett meleg ételosztás mellett idén december 12-én, kedden reggel nyolc és dél között osztották ki a téli ajándékcsomagokat. 

Kosik Mária, a Magyar Vöröskereszt Heves Vármegyei Szervezetének egri területi vezetője elmondta, hogy idén is kaptak adományokat és felajánlásokat, valamint most is szerveztek két napos hideg, tartós élelmiszergyűjtést. 

– A múlt hét során folyamatosan érkeztek hozzánk tartós élelmiszerek, így ma azokat, valamint a cipős doboz ajándékcsomagokat van szerencsénk kiosztani. Az élelmiszer csomagokban liszt, cukor, tészta, olaj, konzerv és édesség, a cipős dobozokban pedig gyermekek részére szánt játékok, ruhák, hasznos holmik találhatóak. Ezenkívül még könyv adományaink is vannak, melyeket szintén felajánlásból kaptunk. A ma napon 120 csomaggal várjuk az előzetesen értesített családokat – mesélte Kosik Mária területi vezető, aki önkéntesekkel és munkatársaival együtt osztotta ki az adományokat. 

Elárulta azt is, hogy a keddi adományok az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégiumtól, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságától, az OVI-VÁR Óvodától, a Sanatmetal Kft.-től és a hallgatói önkormányzati körtől érkeztek. 

Az adományozás nem áll meg ezután sem, a Vöröskereszt egri szervezete továbbra is minden pénteken várja a rászorulókat a Klapka György úti meleg ételosztásra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában