Csúcsokon túl

2023.12.13. 16:19

22 ezren látták Gyöngyösön a Kiss Péter emlékkiállítást + fotók

A Himalájában elhunyt Kiss Péterre és a többi magyar hegymászóra emlékeztek a Mátra Múzeumban.

Tóth Balázs

Megemlékeztek a 27 évesen elhunyt Kiss Péterről

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Gyöngyös Bezárta kapuit a Csúcsokon túl című, Kiss Péter hegymászóra emlékező kiállítás a gyöngyösi Mátra Múzeumban. Ahogyan a megnyitó alkalmával, illetve a nyitvatartás ideje alatt, így zárásként is találkozhatott hegymászókkal a közönség, Kollár Lajossal, Nedeczky Júliával és Szendrő Szabolccsal Korepta Lilla beszélgetett. Megemlékeztek a 27 évesen elhunyt Kiss Péterről is – akinek kedden lett volna a 37. születésnapja – s mindannyian beszámoltak hegymászáshoz fűződő élményeikről, arról, hogyan is lettek a hegyek szerelmesei, valamint a Himalájában teljesített expedícióikról.

Kollár Lajos fölidézte, hogyan kezdődött el húsz évvel ezelőtt a Magyarok a világ nyolcezresein elnevezésű expedíciósorozat, s hogyan ért véget tíz éve, amikor a rutinos Erőss Zsolt és a tehetséges fiatal Kiss Péter a Kancsendzönga csúcsáról nem tértek már vissza.

A Kiss Péterre emlékező tárlatot – amely a fiatal hegymászó halálának évfordulóján nyílt meg ez év májusában - több mint huszonkétezren tekintették meg annak nyitvatartási ideje alatt. 

Mint arról korábban beszámoltunk, Kiss Péter édesapja fia elvesztésének, 10. évfordulóján expedícióra indult a Kancsendzönga 5500 méteren lévő alaptáborába.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában