Templomfelújítás

2023.12.28. 12:50

A 800 éves gyöngyöspatai templom restaurálásának titkait osztották meg + videó

A több mint 800 éves Kisboldogasszony templom rekonstrukciójáról újabb videók várhatóak.

Szabó István

Kívül-belül megszépül a gyöngyöspatai templom

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Hevér Lászlóné, Gyöngyöspata polgármestere hívta fel a figyelmünket arra a napokban megjelent videóra, amely a felbecsülhetetlen egyháztörténeti kincseket őrző, több mint 800 éves helyi római katolikus Kisboldogasszony templom rekonstrukciójának egy szeletét mutatja be a Gyöngyöspata - A megújuló Kisboldogasszony templom oldala elnevezésű Facebook-oldalon.

– Karácsonyi meglepetésünk megérkezett, adja hírül a Gyöngyöspata - A megújuló Kisboldogasszony templom oldala elnevezésű közösségi oldal. – A Templomfelújítók első részében a Kisboldogasszony templom, mint több száz éves történelmi épület legnagyobb építészeti kihívásairól beszélgettünk Tirnován Tamás kőszobrász-restaurátorművésszel.  Ezzel a videóval kívánunk mindenkinek áldott karácsonyt, további érdekes új videókkal pedig hamarosan jelentkezünk ugyanitt a felújítás témájában. Ha tetszett a film, kövessék, ajánlják oldalunkat, hadd ismerhesse meg minél több ember ezt az egyedülálló felújítást! Köszönjük a templomfelújítók nevében is – olvasható a Gyöngyöspata - A megújuló Kisboldogasszony templom oldala elnevezésű Facebook-oldalon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában