Sikerült!

2023.12.26. 10:55

A gyógyíthatatlan beteg alatkai kislány eljuthatott az egri adventi vásárba

A súlyos betegséggel küzdő Heves-Alatkán élő Karolának minden álma egy speciális gyerekkocsi volt, ehhez kértek segítséget a közösségi médiában. A jó szándékú embereknek köszönhetően nagy az öröm a kislány családjában, ugyanis megtudták vásárolni az eszközt. Első útjuk az egri adventi vásárba vezetett.

Heol.hu

Karola nagyon szereti az adventi időszakot

Forrás: Ripost.hu

Az örök mosolygó Lólé Karola történetét novemberben mutattuk be portálunkon a Bors és a Ripost nyomán. A 14 éves lány és családja nagyon hálás a portálok olvasóinak, amiért a támogatásuknak köszönhetően megvehették Karolának a speciális gyerekkocsit, amire nagy szüksége volt. A vízfejűséggel és több gyógyíthatatlan betegséggel is küzdő kislánynak az első útja az egri adventi vásárba vezetett az új kocsijával - adta hírül a Ripost.

Karola az édesanyjával, Tündével az egri adventi vásárban
Karola az édesanyjával, Tündével az egri adventi vásárban
Forrás: Ripost.hu

"Nem beteges, még megfázva sem nagyon volt"

Mint írják, csak születése után derültek ki Karola betegségei; de az anyuka minden nehézség ellenére sem hagyná magára. A 14 éves kislány képes mozgatni a végtagjait, de nem tudja koordinálni azokat. Képtelen önállóan járni, ülni, hasra fordulni, valamint nem képes beszélni, nem szobatiszta, pelenkázni kell és cumisüvegből etetni, mert nyelési nehézségekkel küzd, ezért csak pépeset ehet.

Nem tudjuk mennyit fog fel a világból, de elég sok mindent megért. A vele egykorúakhoz képest jóval alacsonyabb is és súlyban is kisebb. Mindennek ellenére nem beteges, még megfázva sem nagyon volt 

– mondta a hírportálnak az édesanya, Csikányné Lajer Tünde.

"Nagyon szereti az új kocsit"

Karolának új rehabilitációs kocsira volt szüksége, mivel a régi már nem volt megfelelő számára. Az anyuka gyűjtést szervezett és az olvasóink segítségével kevesebb, mint két hónap alatt összegyűlt a célul kitűzött másfél millió forint és meg tudták venni az új rehabilitációs kocsit.

Nagyon szereti az új kocsit, végre nem kell megállnunk pár lépés után, kényelmesen ül benne, a kezét is jobban használja és nem dől el

- számolt be az anyuka. Nemrégiben elvitték kirándulni Karolát, elmentek Hevesre és megnézték Egerben az adventi vásárt is. A kislány felhőtlenül élvezhette az utat az új kocsijának köszönhetően.

Karola szereti az adventi időszakot, imádja a szép fényeket. 

- tette hozzá az édesanya.

A Heves külterületi részén, Heves-Alatkán élő család szeretetben és összhangban várja az ünnepeket. 

Karola életét a számára létrehozott Facebook-oldalon tovább követheted.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában