Csak rossz vicc?

2023.12.05. 15:06

Lába kelt Domoszló adventi gyertyájának

A községben még bíznak benne, hogy a következő gyertyagyújtásig visszakerül a helyére.

Szabó István

Hűlt helyét találták az adventi gyertyának Domoszlón

Forrás: Domoszlói Művelődés/Facebook

Kedden reggel azzal szembesültek a domoszlóiak, hogy a pihenőparkban elhelyezett községi adventi koszorú első gyertyája eltűnt a lámpásból. A Domoszlói Művelődés arról számolt be a közösségi oldalán, hogy mélységesen elszomorító és felháborító, hogy a közös környezetükért tett fáradozás egyes ember(ek) számára egyáltalán nem jelent semmit. 

– A bántó érzéseken túl azzal szembesülni, hogy valaki elveszi azt, ami a másé, még inkább elkeserítő. Az eddigi években az első gyertyagyújtástól az ünnepek elteltéig érintetlen és hiánytalan volt a park dekorációja. Ez jelentheti azt is, hogy ezentúl nem hagyhatunk semmit felügyelet nélkül? Szomorú… Nem tudhatjuk, hogy az, akinek ez a poszt valójában szól, olvassa-e ezeket a sorokat, de mi még egy icipicit bízunk abban, hogy csupán valamiféle véletlen félreértés miatt tűnt el a gyertya és péntekig (a következő gyertyagyújtásáig) talán vissza is kerül a helyére. Ebben a szellemben várjuk a folytatást – olvasható a Domoszlói Művelődés Facebook-oldalán.

Domoszlón több éves hagyománya van annak, hogy a pihenőparkban adventi koszorút díszítenek fel, melynek négy gyertyáját péntekenként a település egy-egy intézménye, közössége gyújtja meg, tudhatjuk meg a Domoszló Művelődés egy korábbi bejegyzéséből.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában