Állatkínzás

2023.12.02. 15:57

Élelem nélkül fagyoskodott a láncra kötött kutya Mezőkövesden

Borzalmas körülmények között, rövid láncra kötve, élelem és víz nélkül tengette napjait a kutya Mezőkövesden.

Heol.hu

Alig 15 centis láncon, az időjárásnak kitéve, étel és ital nélkül tengődött a kutya

Forrás: Szurkolók az Állatokért Alapítvány/Facebook

- Mezőkövesdről kaptunk bejelentést, rossz körülmények között tartott kutyáról - adta hírül közösségi oldalán a Szurkolók az Állatokért Alapítvány.

- A kutya chipes, oltása lejárt, de a körülményei valóban borzasztóak. Enni és innivaló nem volt előtte, egy 15 centiméteres láncra volt kikötve, kutyaház, vagy bármi menedék nélkül. A gazdája lemondott róla, a kutyát elszállította a DSZÁ Állatmentés, akik gondját viselik. Az éjszakát már vastagon szalmázott meleg kutyaházban, és tele pocakkal töltötte el - tették hozzá.

Szűkebb hazánkban sajnos nem az első eset, amikor mostoha körülmények között tartanak kutyákat. Idén sokáig borzolta a kedélyeket a gyöngyösi szaporítótelep botránya, Egerben novemberben egy fához kötözött, csontsovány kutyát mentettek, augusztusban újszülött kiscicákat találtak zsákba kötve Mezőkövesden, és szintén itt októberben egy borzasztó sérülést szenvedett kandúrt is meg kellett menteni. Idén júniusban ítélték el azt a horti gazdát, aki hagyta éhen halni a lovát. Tavaly pedig Ivádon egy németjuhász szemét lőtte ki a szomszéd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában